• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

01.09.2020

18:42

(VIDEO) MAJSTORI, PA PROMAŠITE NEŠTO! TENKISTI VOJSKE RAZVALJUJU U RUSIJI! Međunarodne vojne igre u Rusiji u znaku srpske vojske!

Društvo

(VIDEO) MAJSTORI, PA PROMAŠITE NEŠTO! TENKISTI VOJSKE RAZVALJUJU U RUSIJI! Međunarodne vojne igre u Rusiji u znaku srpske vojske!

Podeli vest

Tenkisti Vojske Srbije koji učestvuju na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji u disciplini "Tenkovski biatlon" završili su polufinalnu trku, ali će konačan plasman, kao i finalisti, biti poznati tek u sredu, 2. septembra, nakon što svoje trke završe i druge zemlje-učesnice

U finale, koje će biti održano 5. septembra, na dan zatvaranja Međunarodnih vojnih igara, plasiraće se četiri najbolje ekipe.

Srpski tenkisti su ovog puta imali veliku podršku i sa tribina, s obzirom da su se našim tenkistima na vojnom poligonu Alabino nadomak Moskve pridružili i vozači Vojske Srbije, koji su doputovali iz Kizila, grada u Republici Tuva, sa krajnjeg istoka Rusije, gde su se takmičili u disciplini "Vojni reli" i gde su zauzeli treće mesto.

Podršku srpskim tenkistima pružali su i ruski novinari, koji su otvoreno priznali da "navijaju za srpsku braću".

- Zadovoljni smo svojom trkom, a posebno rezultatima gađanja iz topa gde smo i na individualnoj i na štafetnoj trci pogodili 18 meta od ukupno 18. Želja, zalaganje i rad posada je bio na vrhunskom nivou, a greške koje su učinjene na stazi su u najvećoj meri posledica neiskustva, s obzirom da imamo dva vozača koja su prvi put vozili trku, kao i zbog toga što nemamo ovakvu ili sličnu stazu kod nas - ocenio je za Sputnjik potpukovnik Rade Adamović.

On napominje da će nakon trke biti izvršena analiza sa posadama i da će izvući zaključke koje će "implementirati u naše naredne pripreme".

OČAJNIČKI POTEZ GUBITNIKA! Milo OPTUŽIO Demokratski front za NEREDE!

- Moram da, pored ekipe, pohvalim i trenerski tim koji je svojim znanjem i iskustvom doprineo ovakvom rezultatu. U odnosu na prethodnu godinu naše vreme je popravljeno za oko 40 minuta. Još jednom bih pohvalio kompletnu ekipu na svemu što su prikazali, kao i pripadnike Vojske Srbije koji su učestvovali na "Vojnom reliju" i koji su nas bodrili u polufinalu - dodao je potpukovnik.

U "Tenkovskom biatlonu" učestvuje 16 zemalja, među kojima su i tenkovske sile poput Rusije, koja je apsolutni pobednik svih dosadašnjih "Tenkovskih biatlona".

Tenkisti Vojske Srbije su vozili u grupi sa Kinom, Azerbejdžanom i Belorusijom, koja je polufinalu imala najbolji rezultat. Ekipe Srbije i Azerbejdšana takmiče se na ruskim tenkovima T-72B3, dok se ekipe Kine i Belorusije tradicionalno takmiče na svojim tenkovima.

(VIDEO) PREDSTAVIO SRBIJU KAKO DOLIKUJE PRAVOM DRŽAVNIKU! Vučić objavio snimak učešća na Bledskom strateškom forumu

Potpukovnik Adamović ocenjuje da je današnja trka grupe u kojoj je Srbija bila "finale pre finala", i za očekivati je, kako je rekao, da će se ovoj našoj grupi priključiti samo još Rusija u finalu.

U polufinalnoj trci su učestvovale sve tri posade ekipa, naizmenično na istom tenku. Zadatak posada u tzv. štafeti je da što brže savladaju prepreke na stazi i reše vatrene zadatke, kao što su gađanje iz topa u pokretu, spregnutog mitraljeza „PKT" i protivavionskog mitraljeza „Kord". Prema propozicijama takmičenja, svaka posada vozi četiri kruga tokom kojih treba da pogodi tri topovska i tri mitraljeska cilja, kao i dva cilja protivavionskim mitraljezom. U svakom krugu imaju 15 protivtenkovskih prepreka, kao što su protivtenkovski rov, vertikalni zid visine 90 centimetara, vodena prepreka, most, kosi nagib, minsko polje, brdo, i tako dalje. Najbolje postignuto vreme kriterijum je za plasman u finalnu trku.

Tenk pripadnika Vojske Srbije je, kao i u prethodnoj fazi takmičenja - individualnim trkama, bio žute boje.

Ovo je sedmo učešće pripadnika Vojske Srbije na "Tenkovskom biatlonu", a najbolji rezultat su postigli 2015. godine, kada su bili treći i kada su stali rame uz rame sa dve vojne sile - Rusijom i Kinom.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija