• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

04.11.2020

08:00

JAPANCI ĆE PRAVITI MOTORE ZA ELEKTRIČNA VOZILA U SRBIJI, GRADE FABRIKU OD 1,9 MILIJARDI DOLARA! Velika pobeda naše zemlje!

Društvo

JAPANCI ĆE PRAVITI MOTORE ZA ELEKTRIČNA VOZILA U SRBIJI, GRADE FABRIKU OD 1,9 MILIJARDI DOLARA! Velika pobeda naše zemlje!

Podeli vest

Japanska grupacija Nidek Korporejšn uložiće 200 milijardi jena (1,9 milijardi dolara) u izgradnju fabrike motora za električna vozila u Srbiji

Nidek je u završnoj fazi razgovora sa srpskim vlastima o planovima za izgradnju fabrike i istraživačkog centra u Srbiji, budući da kompanija nastoji da proširi svoje uporište u Evropi čije tržište električnih vozila konkuriše kineskom, piše tokijski poslovni dnevnik Nikei, prenosi Tanjug.

Pogon u Srbiji postaće jedan od najvećih proizvodnih centara japanske kompanije u Evropi, koji će dostići godišnju proizvodnju između 200.000 i 300.000 jedinica do 2023. godine, dodaje se tekstu koji prenosi portal "Seenews".

Dalje se podseća da je iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića u septembru saopšteno da Nidek razmatra investiciju u izgradnju fabrike u Novom Sadu, koja bi mogla da počne sa radom 2021. godine.

Predsednik japanske kompanije Jun Seki je u septembru bio u poseti Srbiji i tom prilikom je razgovarao o mogućem ulaganju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

RUSIJA RATIFIKOVALA DIL SA SRBIJOM! U EEU MOŽEMO DA IZVOZIMO SVE I TO BEZ CARINA! Velika vest za našu zemlju!

Delegacija kompanije Nidek, koju je predvodio Seki, posetila je tada i oblast Sever 4 u novosadskoj industrijskoj zoni kako bi istražila potencijalnu lokaciju za projekat.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je izjavio tada da je Grad spreman da bude ozbiljan partner japanskom investitoru i da veruje da su delegaciju Nideka ubedili da država Srbija i Novi Sad daju najbolje uslove za njihovu investiciju, i da imamo komparativne prednosti u odnosu na neke druge lokacije u Evropi.

Foto: Informer DN

- Oni su najavili da će početkom sledeće godine doneti konačnu odluku, ali predsednik Vučić ih je zamolio da to bude do kraja godine - saopštio je Vučević nakon razgovora sa čelnicima Nideka u septembru.

Nidek je vodeća japanska kompanija u oblasti proizvodnje električnih motora i ima najveći udeo na globalnom tržištu za male vretenaste motore koji napajaju hard-disk pogone.

TERORISTI OBJAVILI RAT EVROPI, TREBA LI DA BRINE I SRBIJA: Cilj je širenje panike u uslovima vanrednog stanja zbog korone, nove mete su...!

d 2017. godine, kompanija ima 296 podružnica koje se nalaze, pored Japana, širom Azije, Evrope i Amerike.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17