• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.11.2020

09:43

Ministar prosvete: ZASAD NEĆEMO ZATVARATI ŠKOLE! Ružić o koronavirusu i zimskom raspustu!

Društvo

Ministar prosvete: ZASAD NEĆEMO ZATVARATI ŠKOLE! Ružić o koronavirusu i zimskom raspustu!

Podeli vest

Zasad nećemo zatvarati škole, rekao je ministar prosvete Branko Ružić i dodao da broj obolelih od kovida u Srbiji unosi nemir svima, ali da je najvažnije da se poštuju mere

Ministar prosvete je naglasio da škole trenutno nisu ozbiljnije mesto transmisije virusa, pa, dokle god je moguće da se održi redovna nastava i obezbedimo neometan rad, tako će se i činiti.

Na pitanje šta će biti sa zimskim raspustom, u intervujuu za nedeljno izdanje lista „Alo“, Ružić je rekao da je odgovorna odluka na Kriznom štabu i da će svakako biti doneta u najboljem interesu za sve.

Ružić je rekao da je nova funkcija za njega izazov, jer "ste u poziciji da lično date barem skroman doprinos u minstarstvu koje je najvažnije za jedno društvo, koje teži i približava se idealu da bude moderno“.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Ministarstvo prosvete vodi računa o budućnosti, o narednih 30, 40, 50 godina našeg društva... Politika, politike, politicari, sve to je promenjlivo, ali prosveta, nauka i tehološki razvoj jesu konstanta i kičma razvoja i očuvanja vrednosnog sistema svakog društva, pa i našeg - rekao je Ružić.

Podsetimo, kako osnovci tako i srednjoškolci se nalaze na jesenjem mini raspustu, a već sutra će se vratiti u školske klupe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija