• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.11.2020

10:06

KORONA HARA SRPSKIM GRADOVIMA: Sve više zaraženih, evo kakvo je stanje!

Društvo

KORONA HARA SRPSKIM GRADOVIMA: Sve više zaraženih, evo kakvo je stanje!

Podeli vest

Koronavirus i dalje hara Srbijom, naročito u gradovima, gde ima sve više novih slučajeva.

Prema poslednjem izveštaju, korona virusom zaražene su još 162 osobe u valjevskom kraju, od kojih 89 u Valjevu.

Doktorka Marija Gavrilović izjavila je da raste broj pozitivnih u Ljigu, Mionici, Lajkovcu i Ubu, tako da celokupna situacija nije povoljna. Dnevno se obavi 550 pregleda u Domu zdravlja.

- Sve zdravstvene ustanove u Valjevu i Kolubarskom okrugu rade na maksimumu, kapacitet bolnice je na maksimumu, ima preko 100 pozitivnih zdravstveniih radnika - rekla je Gavrilovićeva za RTS.

S obzirom na mogućnost bolje kontrole sprovođenja mera, ona kaže da kod građana mora da postoji i lična odgovornost jer se radi o zaraznoj bolesti, a ne samo o strahu od kazne.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U Novom Pazaru je na lečenju 50 pacijenata na dva kovid odeljenjenja, i sedam pacijenata u novopazarskoj banji.

Zamenik direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Alan Kurpejović izjavio je da su se znanja taložila, pa su mnoge procedure i lekovi odbačeni kao neefikasni i uvedeni su novi načini lečenja.

- Sada imamo protokol u lečenju koji se svakih par nedelja nadomesti novim, on je dostupan svima, svi se toga držimo za pacijente koji mogu da se izvuku nakon teške kliničke slike - rekao je Kurpejović za RTS.

Prema njegovim rečima, situacija u Novom Pazaru je povoljnija nego u ostatku države.

- Mogu da kažem da je u Novom Pazaru situacija stabilna ali i zabrinjavajuća jer virus cirkuliše u gradu, susedna opština ima veći broj obolelih, tako da se sve prati sa povećanom pažnjom - dodao je Kurpejović.

U užičkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 25 pacijenata pozitivnih ili sumnjivih na kovid-19, 13 je na intenzivnoj nezi, od kojih je osmoro na respiratoru, saopštio je danas Zdravstveni centar Užice.

U toku jučerašnjeg dana u užičkoj bolnici bilo je hospitalizovano šestoro manje pacijenata pozitivnih ili sumnjivih na koronu. Kako se dodaje u saopštenju, u privremenoj kovid bolnici u Krčagovu je 143 pacijenata, koliko ih je bilo i juče.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija