• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

21.11.2020

12:20

U BEOGRADU OSTAJU SAMO NAJTEŽE OBOLELI OD KORONE Lončar: Lakši slučajevi idu u ova dva grada

Društvo

U BEOGRADU OSTAJU SAMO NAJTEŽE OBOLELI OD KORONE Lončar: Lakši slučajevi idu u ova dva grada

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da zbog korone trenutni veliki problem predstavljaju bolnički kapaciteti u Beogradu i da se preostala i obezbeđena mesta čuvaju samo za najteže slučajeve.

On je rekao da će lakši slučajevi od sutra biti smeštani u Nišku banju, a već od danas u privremene bolnice u Nišu i Kragujevcu.

- Nikada više nismo imali ne pregleda, ni pozitvnih, ni preminulih, ni onih koji zatevaju bolničko lečenje - upozorio je Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

On je naglasio i da je iz dana u dan sve veći broj bolnica uključen u kovid sistem.

- Ono što smo mi sada mogli da uradimo je da napravimo raspored za narednih 24 do 48 sati - rekao je Lončar.

Kada je reč o situaciji u Beogradu on je naveo:

- Naš osnovni problem je obezbediti dovoljno mesta, posebno za Beograd. Beograd ima najviše problema sa kapicetima trenutno. jedan broj mesta smo obezbedili u Beogradu, za teže pacijente, a lakši će ići od sutra u Nišku banju, a danas u privremen bolnice u Nišu i Kragujevcu. To će krenuti u narednih pola sata, pacijenti da idu ka bolnicama i privremenim bolnicama da bismo mogli mirnije da sačekamo noć i da pokušamo da obezbedimo da kapaciteti u Beogradu ostanu za teže pacijente - rekao je Lončar.

Kako je pojasnio, sa težim pacijentima problem je zbog transporta jer se dešava da budu nestabilni i da morate da ih stabilizujete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija