• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: uziceoglasnatabla.com / Informer

22.11.2020

12:02

BLAŽO U DEVEDESETOJ GODINI POŠAO DA ISPRATI IRINEJA! "On je iz Čačka, a ja sam iz Arilja. Ko će ga drugi čuvati. Moram mog komšiju da ispratim"!

Društvo

BLAŽO U DEVEDESETOJ GODINI POŠAO DA ISPRATI IRINEJA! "On je iz Čačka, a ja sam iz Arilja. Ko će ga drugi čuvati. Moram mog komšiju da ispratim"!

Podeli vest

Blažo Novitović, devedeset, napunio, nema te sile koja ga je mogla sprečiti da jutros porani u Hram Svetog Save. Starina Blažo Novitović, generacija upokojenog patrijarha Irineja, rešen je da ostane do kraja sahrane. Prošao je sve barijere i stoji u centralnom delu Hrama Svetog Save, krsti se pred odrom upokojenog patrijarha, a suze je sakrio

Ni blage reči sveštenika koji vode računa da se građani ne zadržavaju u mimohodu i da se poštuju sve mere, ne mogu pomeriti Blažu:

Patrijarhu Pavlu sam na sahrani poljubio ruku, sad ne mogu ni ispred odra da se poklonim. Nosim ja masku i čuvam se, al ne mogu da odem od patrijarha. Pa on je iz Čačka, a ja sam iz Arilja. Ko će ga drugi čuvati. Moram mog komšiju da ispratim – rekao je Blažo.

Blažo Novitović, devedeset, napunio, nema te sile koja ga je mogla sprečiti da jutros porani u Hram Svetog Save.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Patrijajarh Irinej biće sahranjen danas u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru, a kako je najavljeno, nad odrom patrijarha besediće episkop bački Irinej, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedvajući predsedništva BiH Milorad Dodik.

Posle opela u produžetku liturgije od patrijarha će se oprostiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, mitroplit Hrizostom, predsedavajući predsedništva BiH i starešina Saborne crkve u Beogradu protojerej-stavrofor Petar Lukić.

Foto: printscreen RTS

Zemne ostatke Patrijarha u grobnicu u kripti spustiće sveštenici iz Beograda.

Sveti Arhijerejski Sinod obavestio je sveštenstvo, monaštvo i verni narod da se tokom molitvenog ispraćaja blaženopočivšeg patrijarha Irineja u Hramu Svetog Save striktno pridržavaju mera, koje su zbog teške epidemiološke situacije u našoj zemlji propisali nadležni državni organi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija