• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.11.2020

12:35

ALARMANTNO! Broj zaraženih i umrlih danas do 12 sati veći nego juče! (VIDEO)

Društvo

ALARMANTNO! Broj zaraženih i umrlih danas do 12 sati veći nego juče! (VIDEO)

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je broj zaraženih i preminulih od koronavirusa u Srbiji danas još veći

 

- Broj zaraženih i mrtvih od koronavirusa u Srbiji do 12 časova veći nego juče - rekla je Brnabić.

Ona je to izjavila prilikom potpisivanja ugovora sa izabranim izvođačem radova za rekonstrukciju KC Vojvodine. 

- Dugo smo radili na ovome i zahvaljujem partnerima koji su sa nama od početka i pomažu nam da realizujemo celu ideju - rekla je predsednica Vlade i dodala da je sve deo mnogo većeg investicionog ciklusa ulaganja u zdravstveni sistem.

Zahvaljujući svim tim ulaganjima, Srbija je sposobna da zbrine sve pacijente danas, rekla je Brnabić i naglasila da je veliki broj bolnica prebačen u kovid sistem, što ne bi bilo moguće da pre toga nije toliko ulagano.

- Očekujem da ćemo u aprilu moći da otvorimo renoviranu Infektivnu kliniku, na čijoj rekonstrukciji radimo. U toku su i završni radovi na dve posebne bolnice, u Batajnici i Kruševcu, koje će biti namenjene isključivo za kovid pacijente - dodala je premijerka.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma "GH Holding" Gregor Jernejc potpisali su ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine (KCV)


Radovi u KCV obuhvataju rekonstrukciju i dogradnju lamela B i C Urgentno dijagnostičkog centra površine više od 33.000 kvadratnih metara, dogradnju tople veze sa postojećim klinikama u sklopu KCV, kao i tehničkih blokova sa saobraćajnicama i parkinzima.

U sklopu lamela B i C biće hirurški blok sa 16 operacionih sala, jedinice intenzivne i poluintenzivne nege i stacionar sa ukupno 348 kreveta.

Glavni prijekat za taj klinički centar je završen 2015. godine, a građevinska dozvola dobijena oktobra 2016. godine.

Za izvođača radova na tenderu je izabran Konzorcijum "GH Holding" iz Ljubljane i Delta Inženjering iz Beograda.

Izvođač ima rok od 30 dana da krene sa pripremnim radovima, a rok za završetak radova je 29 meseci od potpisivanja ugvora između investitora i izviđača radova.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktorka KCV Edita StokicH.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazar

pre 3 godine

Molim vas ljudi učinite nešto, umire nam narod. Najoštrije mere ako treba, ovo se mora smanjiti i ublažiti. Ne možete da gledate i da se prebacuje na narod. Vi ste nas spasili prvi put, sada tražimo opet da nas spasite. Moli vas vaš narod

Dragan Maric

pre 3 godine

Auuu ala si skroman! Ti sebe nazivas NAROD? Dosta vise panike i hipohondrije, Srbija ne sme da stane! Smrtnost je i u apsolutnim brojevima i po relativnim na nivou sezonskog gripa.

Vlada

pre 3 godine

Lazo jedi goMna. Zatvori se. Da se umire od Koronke Kinezi bi pomrli svi.

PRKI

pre 3 godine

Šta se čudite od početka ovog talasa radili ste uz kanap. Što niste radili kao kada je bio prvi talas.Dali ste se hteli solidarisati sa komšijama da kod nas pomre više no kod njih pa da budemo dobri. Šta se nalazi u vašim školovanim glavama nije mi jasno , ali mi je jasno ovo što radite je glupo, narod crkava a vi se isčuđavate , de je struka, deje pamet. Šta se mesa pravnik u medicinske korake i efekte,. Dali imate nekog stolara ili potkivača u krizirajućem štabu. Znam da ovo nesmete objaviti ali narod se čudi vašim postupcima,ako ovo objavite onda ću verovati u slobodu štampe, ipak nećete objaviti.

sledeća vest

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Brutalna šamarčina! Pomorska armada NATO ne može da pobedi Hute, Crveno more je sramota američke mornarice!
Malo su se preigrali

Brutalna šamarčina! Pomorska armada NATO ne može da pobedi Hute, Crveno more je sramota američke mornarice!

Vojna operacija "Čuvar prosperiteta", koju su bučno pokrenule mornarice Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Evropske unije, naletela je na neosvojivu odbranu Huta. Neuspeh NATO kampanje u Jemenu pridružuje se dugačkoj listi neuspešnih zapadnih vojnih kampanja: Korejski rat 1953, Vijetnam 1975, neuspeh američke intervencije u Somaliji 1993 (čuveni Crni jastreb u Mogadišu) i američka okupacija Avganistana 2021.

04.07.2024

23:00

Smrtna presuda! Panika u NATO, Francuska će napustiti Alijansu posle pobede Bardele i Marin Le Pen na izborima!
Zapad na nogama

Smrtna presuda! Panika u NATO, Francuska će napustiti Alijansu posle pobede Bardele i Marin Le Pen na izborima!

NATO strahuje ds bi Francuska mogla da se povuče iz članstva u Alijansi i da bi to mogla da bude jedna od kljulnih odluka krajnje desnice okupljenje oko Žordana Bardele i Marin Le Pen. Nacionalno okupljanje koje predvode upravo Bardel i Lepenova mogli bi da u nedelju preuzmu lormilo "pete republike", a to je alarm ne samo za EU, već i za Vašington"!

04.07.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija