• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2020

15:55

U STARAČKIM DOMOVIMA SKORO 3.000 ZARAŽENIH KOVIDOM! Poražavajuće brojke u ustanovama socijalne zaštite

Društvo

U STARAČKIM DOMOVIMA SKORO 3.000 ZARAŽENIH KOVIDOM! Poražavajuće brojke u ustanovama socijalne zaštite

Podeli vest

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih na današnji dan je potvrđeno prisustvo virusa Covid 19 kod 2.057 korisnika i 902 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.617, dok je 804 broj izlečenih, koji su zaposleni u ustanovama socijalne zaštite.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, napominje se u sapštenju.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika, dok ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite za domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije iznosi 237, sa kapacitetom od 8.801 korisnika.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija