• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

22.12.2020

16:05

KON DIGAO GLAS POSLE POPUŠTANJA MERA! Osećam se iznemoglo posle sednica Kriznog štaba!

Društvo

KON DIGAO GLAS POSLE POPUŠTANJA MERA! Osećam se iznemoglo posle sednica Kriznog štaba!

Podeli vest

Medicinski deo Kriznog štaba nije podržao nikakvo popuštanje mera, kaže epidemiolog Predrag Kon i dodaje da postoje i drugi argumenti, koje je iznela Privredna komora Srbije i Grad Beograd

On je za TV Prva rekao da treba poštovati i druge argumente.

- Kada čujem njihove argumente ja se naježim, kao kada oni čuju agumente medicinskog dela i o popunjenosti bolnica - naveo je Kon i dodao da je situacija kritična i dalje i da postoji opasnost.

Kako kaže Srbija jeste u fazi spuštanja krive, te da su smatrali da mere ne treba popuštaju.

Foto: printscreen RTV Pink

Predrag Kon

On je naveo da ukoliko počinje da se ugrožava i sama plata za zdravstvene radnike, onda je medicinski deo Kriznog štaba uzdražan i da moraju da prihvate da su zajedno u Kriznom štabu sa ekonomskim delom.

- Postoje neke stvari koje su potpuno nerealne. Neko ko misli da slavi Novu godinu je nerealan. Ja bih želeo da svi lepo proslave, ali to nije realno - pojasnio je Kon i dodao da ga interesuje ko će da insistira na Krizbnom štabu da se održe proslave Nove godine.

Odluka o PCR testu politička

- Politička je odluka da se uvede PCR testiranje sada. Nije moglo ranije, to je suština. Osećam se iznemoglo posle sednica Kriznog štaba, ali balans i argumentacija sa više strana je neophodna. Mislim da se mi uzajamno slušamo na sednicama. Bitno je objašnjavati ekonomski deo. Nismo mi dozvolili virus da se širi. On je rešio da ostane tu. Samo čekamo vakcinu da ga ozbiljno suzbijemo - rekao je Kon.

Foto: printscreen TV Prva

Predrag Kon

Navodi da prema planu imunizacije, koji je napravljen, najugroženija kategorija su zdravstveni radnici, zaposleni u staračkim domovima, a zatim i sami korisnici staračkih domova.

Ko je prioritet za vakcinu

- Jasno je do detalja šta je prioritet. Sada do detalja treba da se dogovori distribucija i upotreba tih vakcina. To će zahtevati dobru usaglašenost svih. Vakcina je obavezujuća za sve koji rade sa pacijentima, naročito sa onim non kovid - rekao je Kon.

Kaže da je bilo dilema da li je Krizni štab trebalo prvi da se vakciniše.

- Ja sam spreman, mislim da bi to bilo dobra poruka, ali ćemo raditi prema operativnom planu. Odredene su i faze po kojima će se vakcinisati u zavisnosti i od broja doza vakcina - naglasio je Kon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mali Sava

pre 3 godine

Šta ima jedan Kon da se pita,postoji paleta izvrsnih stručnjaka na čelu s predsednikom koji znaju šta je najbolje za naš narod. Živeo Vučić,Živela Srbija!

Stevan

pre 3 godine

Što ne ode ovaj čovek više u penziju i ostavi nas na miru.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija