• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

26.12.2020

15:59

MISTERIJA "NESTANKA IGLE" NAKON VAKCINACIJE DIGLA SVET NA NOGE! Oglasili se stručnjaci i objasnili o čemu se zapravo radi /VIDEO/

Društvo

MISTERIJA "NESTANKA IGLE" NAKON VAKCINACIJE DIGLA SVET NA NOGE! Oglasili se stručnjaci i objasnili o čemu se zapravo radi /VIDEO/

Podeli vest

Mnogi svetski zvaničnici pristali su da prime vakcinu protiv korona virusa pred kamerama kako bi ohrabrili stanovništvo da učini isto

Ipak, teoretičari zavere na mnogim od ovih snimaka prokomentarisali su da se "igle ne vide" nakon ubrizgavanja sastojaka, odnosno da niko od njih zapravo "nije ni primio vakcinu".

Na primer, korisnici društvenih mreža podelili su snimak koji prikazuje imunizaciju zdravstvenih radnika na kovid odeljenju u Miramaru na Floridi. Mnogi su komentarisali da igla iz pacijentove ruke "nikada nije izašla".

 

 

Portparolka bolnice Memorial Health Service (MHS) potvrdila je da video prikazuje napredne špriceve koji uvlače iglu, pomoću sigurnosnog mehanizma koji se koristi već 10 godina.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno da umiri antivaksere.

- Koga oni misle da zavaraju, to je uvlačiva igla baš kao što koriste one lažne noževe u filmovima - navodi se u jednom komentaru.

Foto: printscreen Twitter

Specijalna igla

Na drugom snimku, koji prikazuje vakcinaciju Džoa Bajdena, navodi se da se putem igle u organizam "ubrizgava još nešto osim vakcine".

- Igla nikada nije izašla. Sigurno žele da nam ubace još nešto čim to njemu nisu dali - glasio je još jedan komentar.

Ipak, Rojters je prethodno razjasnio slične tvrdnje kontaktiravši Ketrin Boldvin, administranivnu direktorku koorporativnih komunikacija MHS-a koja je objasnila da je Fajzer obezbedio isključivo ovakve špriceve za ubrizgavanje svoje vakcine.

- U pitanju je vrsta šprica koja ima sigurnosni mehanizam. On apsolutno isporučuje vakcinu samo sa većim nivoom sigurnosti od običnih špriceva- rekla je.

Kako funkcionišu ovakvi špricevi?

Nakon upotrebe igle, dodatni pritisak na klip uvlači iglu u špric, tako sprečavajući rizik od neželjenih povreda tokom vakcinacije. Uvlačenje igle nakon isporučivanja doze nije čak ni novina u medicini, a služi isključivo da se smanji rizik od zaraze neželjenim bolestima koje se prenose putem krvi.

U dokumentu SZO o "Osiguravanju sigurnih injekcija" takođe se objašnjava da se uvučene igle mogu koristiti za smanjenje rizika od povreda, što se i može pročitati na četvrtoj strani.

Špricevi VanishPoint nazvani su "zlatnim standardom" ovakvih špriceva. Oni su, na primer, dostupni u različitim veličinama (0,5, 1, 3, 5 i 10 ml) i dužinama igle.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko Imanjitz

pre 3 godine

pa cekaj , taj dodatni mehanizam je napredna tehnologija i to treba instalirati u vakcinu da igla ne bude stabilna nego da se pomera i to cini vakcinu skupljom jel tako , treba ostvariviati profit u medicini a americki bankari su vlasnici naftaskih kompanija koje prodaju oruzje i koja proizvodi vakcine Pfizer na tome naravno zaradjuju bas kao i na proizvodnji nacista i terorista , rasiste i ostalim virusa i svinjskih gripama i grckih kriznih paketa koji cirkulisu Goldman Sachs bankama koje su eto bas juce ropljackali svet za 2000 biliona evra pomocu rothshcildovog izmisljenog laznog projekta o klimatskim promenama . A onda sa tom lovom iprofitom od prodatih vakcina financiraju naciste , rasiste , teroriste i ostale viruse da napadaju i porobljavaju covecanstvo . A onda ujedinjeni robovlasnici postave rimskosolomonsku genetski prioritetnu krunu na zastavu probljenih naroda ,narodu ukinu radnicka i ljudksa iprava i ukinu deci obrazovni program i onda da im srpska deca i srpski narod budu dvorske sluge , a oni robovlasnici da mlate kurcem na grbaci naroda i da se zovu Kuracdjordjewitzi sa rimskosolomonske englesko pedofilske Fuckingthem Palate . A za to vrme angloamericki pedofili princ Endrju , Klinton , Bajden , Epstein i Vajnstajn vakcinisu decu radnicke klase .

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija