• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

31.12.2020

11:26

POLICIJA UPOZORAVA Dobro proverite ove stvari u vašem stanu, MOGU DA IZAZOVU TRAGEDIJU

Društvo

POLICIJA UPOZORAVA Dobro proverite ove stvari u vašem stanu, MOGU DA IZAZOVU TRAGEDIJU

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je danas na građane da tokom predstojećih novogodišnjih praznika ne koriste petarde i ostala pirotehnička sredstva i da posebnu pažnju obrate na električne uređaje koji se koriste kao ukrasi.

MUP u saopštenju podseća da usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, a neretko i do povreda lica, šake i drugih delova tela koje mogu dovesti do invaliditeta.

Pored uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira, nestručno rukovanje pirotehnikom može izazvati i požare, upozorava MUP.


Takođe ukazuje da su tokom prošle godine usled nestručnog rukovanja pirotehnikom povređene 24 osobe, dok je u poslednjih pet godina povrede zadobilo ukupno 220 ljudi.

Foto: Pixabay

Petarde mogu uzrokovati ozbiljne povrede



Zakonom o zaštiti potrošača zabranjena prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima, a da izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdao MUP.

MUP ističe da tokom novogodišnjih i božićnih praznika vatrogasci imaju povećan obim posla, što je jednim delom prouzrokovano neispravnim električnim uređajima koje koristimo kao ukras.

Savetuje građane da te uređaje kupuju u ovlašćenim prodavnicama, kao i da prilikom upotrebe proveravaju da li se uređaj greje i da ih ne ostavljaju upaljene kada nisu u stanu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija