• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2021

09:22

JOVANOVIĆ: Vakcinom obuhvatiti najmanje 20 odsto stanovništva

Društvo

JOVANOVIĆ: Vakcinom obuhvatiti najmanje 20 odsto stanovništva

Podeli vest

Direktorka Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović "Batut", Verica Jovanović kaže da je cilj da se ove godine vakcinacijom obuhvati najmanje 20 procenata celokupnog stanovništva, kako bi sa imunitetom koji su postigli delovi populacije koji su preležali kovid, dostigli obuhvat od 60 odsto


Jovanović je za RTS rekla da je planom imunizacije predvoiđeno da ona počne na više od 100 punktova u klinickim centrima i opštim bolnicama širom zemlje.


"Danas prema operativnom planu krećemo krupnim koracima dalje u smislu obuhvata zdravstvenih radnika koji rade u najrizicniji zonama odnosno crvenim zonama", istakla je Jovanović.

To su, kako je dodala, zaposleni u zdravstvenim ustanovama u svim onim bolnicama gde je obuhvat obolelih od kovid bio najveci.

"To su klinički centri u četiri najveća grada u Srbiji, istovremeno kliničko-bolnički centri u Beogradu, Vojno-medicinski centar, potom sve opšte bolnice", navela je ona.

Foto: Tanjug

Verica Jovanović

Dodala je da će se u ovoj nedelji, počevši od danas, imunizacija raditi kontinuirano, osim za Božić.

"Očekujemo da ćemo imati obuhvat od osam i po hiljada zdravstvenih radnika i dve i po hiljade korisnika socijalnih ustanova i zaposlenih u socijalnim ustanovama", navodi Jovanović.

Napomenula je da će prvo biti vakcinisani ljudi koji nisu preležali kovid, a nešto kasnije i oni koji jesu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija