• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2021

12:18

DO 11 SATI OKO 20.000 PRIJAVA ZA VAKCINACIJU, od četvrtka se u rad pušta i kontakt centar!

Društvo

DO 11 SATI OKO 20.000 PRIJAVA ZA VAKCINACIJU, od četvrtka se u rad pušta i kontakt centar!

Podeli vest

Na portalu eUprava danas do 11 sati oko 20.000 građana Srbije je iskazalo želju za vakcinacijom protiv kovida-19, rekao je Tanjugu direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović.


Podsetio je da je danas na adresi www.uprava.gov.rs puštena nova elektronska usluga za građane - iskazivanje interesovanja za vakcinom protiv virusa korona.


Jovanović je istakao da je usluga veoma jednostavna i da nije potrebno da građani budu registrovani da bi je koristili.

Da bi im obrazac bio validan, objašnjava Jovanović, potrebno je da građani ostave svoj JMBG, ime i prezime, mejl adresu i kontakt telefon.

Pored toga, građani popunjavaju i detalje da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odborila Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku specifičnu vakicnu.

Takođe, dodaje Jovanović, popunjavaju i deo o tome da li imaju neka hronična oboljenja.

"Popunjavanjem te jednostavne forme, dobijaju i mejl i SMS potvrdu da su iskazali interesovanje", rekao je Jovanović.

Foto: Tanjug

Vakcina protiv korona virusa

 

Istakao je da se država odlučila na taj potez zbog bolje organizacije masovne vakcinacije koja u našoj zemlji predstoji.

"I premijerka Ana Brnabić je najavila da će biti uspostavljen prvi veliki punkt za masovnu vakcinaciju na Sajmu u Beogradu. U tom smislu, popunjavanje formulara je prvi korak da bismo videli zaintresovanost građana, a u sledećem koraku ćemo u skladu sa prioritetima koje je definisao Institut "Batut" pozvati građane na vakcinaciju", objasnio je Jovanović.

Navodi da je prioritet grupa građana od 75 i više godina, zatim od 65 do 74 godine, a onda zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vojsci Srbije...

Jovanović kaže da prijavljivanje nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promene.

"Jako je bitna informacija da od četvrtka puštamo u rad i kontakt centar za one građane koji ne mogu da se snađu popunjavanjem elektronske forme i da na taj način iskažu intresovanje za vakcinacijom", rekao je Jovanović.

Poručio je i da mlađi ukućani mogu da popune obrazac za starije i ostave svoju mejl adresu i kontakt telefon, te ih je pozvao da pomogunu starijima da izvrše prijavu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Hoću da budem vakcinisana ruskom vakcinom i ničijom drugom!

Stole

pre 3 godine

Надам се да ме нико неће приморати да се вакцинишем. Ако будем баш морао у разматрање долази само СПУТНИК - V

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17