• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

10.02.2021

22:20

ODLIČNA POSETA PLANINAMA U SRBIJI UPRKOS KORONAVIRUSU! Liste čekanja za slobodan krevet

Društvo

ODLIČNA POSETA PLANINAMA U SRBIJI UPRKOS KORONAVIRUSU! Liste čekanja za slobodan krevet

Podeli vest

Hoteli i privatni apartmani u ski-centrima rezervisani do kraja februara. Na Sretenje se na Zlatiboru očekuje 30.000 gostiju

Ski-centri na srpskim planinama puni su skijaša, a slobodnih kreveta gotovo da nema. Gosti se ne boje koronavirusa, a za predstojeći državni praznik Sretenje pojedini hoteli prave liste čekanja kako bi umesto onih koji otkažu zimovanje uskočili novi gosti. Prebukirano će, prema rečima hotelijera, biti sve do kraja meseca.

Stare cene


Apartmani na Kopaoniku i Zlatiboru su skoro popunjeni, jedino smeštaj može još da se nađe u objektima udaljenijim od centra odmarališta. Što se hotela tiče, s obzirom na to da oni rade smanjenim kapacitetom zbog epidemije koronavirusa, traži se mesto više, pa turistički radnici ističu da će ova sezona ipak biti dobra. Većina vlasnika hotela i apartmana nije dizala cene usluga, pa su ostale na nivou prošlogodišnjih ili su za 10 odsto niže nego prethodne sezone.

Kada je u pitanju Stara planina, nema mesta ni u hotelu ni u privatnim domaćinstvima sve do kraja februara. Vršilac dužnosti direktora JP "Stara planina" Goran Karadžić kaže za Informer da se u "SP Rizortu" na ovoj planini bukvalno traži mesto više, pogotovo za predstojeće praznike, kao i da nema straha od koronavirusa.
- Mi smo usmereni na porodični odmor, hrana i piće se služe u neograničenim količinama, organizujemo ski-školu, školu plivanja za decu, tako da nemamo proslava i noćnih provoda, te u tom smislu nema straha od korone. Radimo i antigenski test u hotelu, a prihvatamo i potvrdu da je neko preležao koronu ili bilo koji drugi test, ne stariji od 48 sati. Mi nemamo mesta za predstojeće praznike u hotelu, a koliko znam, nema slobodnih mesta ni u seoskim domaćinstvima. Bukvalno pravimo spisak, da, ukoliko neko otkaže, ubacimo nekog drugog. Tako će biti sve do kraja februara, tražiće se mesto više - navodi Karadžić.

Foto: Pixabay

Direktorka marketinga "MK Mauntin Rizorta" na Kopaoniku Svetlana Kostić ističe da su i kod njih kapaciteti skoro popunjeni.
- Ovako je svake godine oko Sretenja, tako da mi imamo skoro maksimalnu popunjenost. Tako će biti sve do kraja februara, s obzirom na to da nakon praznika, 21. februara, ovde na Kopaoniku imamo Evropski kup u slalomu za žene, pa će mnoge takmičarke biti smeštene kod nas - ističe Kostićeva.

Navala na vikendice
 

Direktor Turističke organizacije Zlatibora Vladimir Živanović navodi da će svi smeštaju na planini za Sretenje biti prepuni.
- Skoro je sve rezervisano za praznike, posebno u hotelima. Pred vikend i početkom naredne nedelje na Zlatiboru će biti 30.000 gostiju. Slično je i sa privatnim smeštajem. Kada je korona u pitanju, hotelijeri se izuzetno odgovorno ponašaju, nema nikakvih manifestacija i okupljanja, kapaciteti su smanjeni u barovima i restoranima, tako da nema razloga za brigu - kaže Živanović.

Kada su vlasnici privatnog smeštaja u pitanju, oni kažu da je još ponegde moguće naći mesto, ali ističu da se radi o objektima udaljenijim od ski-centara.
- Vikendica nam je rezervisana, već dugo se ljudi raspituju, ali mesta nema, znam da je u okolini ponegde moguće naći smeštaj, ali više mesta će biti tek početkom marta - navodi jedan od vlasnika privatnog smeštaja sa Tare.

CENE

Kopaonik:
tip smeštaja   usluga           cena
hotel         doručak i večera 1.400 - 5.400
apartmani    zakup            300 - 700
* cene su izražene u evrima
* dve odrasle osobe i dvoje dece, šest noćenja, do kraja februara

Zlatibor:
tip       smeštaja       usluga cena
hotel   doručak i večera  600 - 2.100
apartmani zakup 200 - 420
* cene su izražene u evrima
* dva odrasle osobe, šest noćenja, do kraja februara

Stara planina:
tip smeštaja usluga cena
hotel pun pansion 900
apartmani zakup 190-480
* cene su izražene u evrima
* dve odrasle osobe, šest noćenja, do kraja februara

Tara:
tip smeštaja usluga cena
hotel doručak 300 - 510
apartmani zakup 180-300
* cene su izražene u evrima
* dve odrasle osobe, šest noćenja, do kraja februara

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija