• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs / Informer

18.02.2021

10:42

IZDAT NALOG DA SE POVEĆAJU KAPACITETI U KOVID BOLNICAMA!  Đerlek upozorava: Opustili smo se, stižu nam na naplatu korona žurke!

Društvo

IZDAT NALOG DA SE POVEĆAJU KAPACITETI U KOVID BOLNICAMA! Đerlek upozorava: Opustili smo se, stižu nam na naplatu korona žurke!

Podeli vest

Građani su se previše opustili, posebno zbog masovne vakcinacije koja je u toku. Ipak, zaboravljaju da se na imunitet i pored vakcine čeka oko 40 dana, a da prva doza ne znači da ste zaštićeni, kaže državni sekretar

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek kaže da je zabrinut trenutnom epidemiološkom situacijom u Srbiji, a posebno kada se pogledaju slike i snimci sa korona žurki i zimovališta. Sve ovo će nam, kaže on, doći na naplatu kroz nekoliko dana.

- Građani su se previše opustili, misleći da će vakcinacija sama da reši sve. Korona neće da se uplaši i pobegne, neće je rešiti ni vakcina, već moramo da je rešimo mi sami tako što ćemo biti kolektivno odgovorni. Vakcinacija je samo moćno sredstvo kojim ćemo doći do kolektivnog imuniteta, ali samo prva doza ne znači da možemo da se opustimo – kaže dr Đerlek.

Dodaje da se očekuje povećanje broja obolelih, pa je izdat nalog da se u kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu povećaju kapaciteti.

Foto: Komunalna milicija/Ilustracija

Stižu nam na naplatu korona žurke i zimovanja

Puna skijališta, ali i žurke koje su organizovane prethodnih dana sigurno će doći na naplatu i, iako se ne očekuje scenario iz decembra, kada je u bolnicama bilo više od 9.000 ljudi, pogoršanje situacije je evidentno.

Imunizacija se odvija odlično. Priznanja dolaze iz regiona, Evrope, sveta...

Imunizacija u Republici Srbiji se odvija odlično i priznanje ne dolazi samo od nas samih, već i iz regiona, Evrope i sveta, kaže za Pink državni sekretar.

Nada se da će se vakcinacija nastaviti ovim tempom, a kako bi se što pre dostigao kolektivni imunitet i kako bi se epidemija stavila pod kontrolu.

Foto: printscreen RTV Pink

Mirsad Đerlek upozorava da se situacija pogoršava

- Ponedeljkom nam redovno stiže kontigent Fajzer vakcina, a očekujemo i 125.000 doza Astra Zenece do kraja februara. Stižu nam i dodatne doze Spunjika i, u svakom slučaju, mislim da će predsednik Vučić na sebi svojstven način obezbediti dovoljne količine vakcina kako bismo nastavili imunizaciju ovim tempom – kaže Đerlek.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija