• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

28.03.2021

18:43

OBAVEŠTAJCI VOJSKE JUGOSLAVIJE TRAŽE DA SRBIJA OTVORI TAJNE ARHIVE O NATO! BEOGRAD IMA "TONE DOKAZA" o zlu koje je Alijansa sijala, vreme je da se to obelodani!

Društvo

OBAVEŠTAJCI VOJSKE JUGOSLAVIJE TRAŽE DA SRBIJA OTVORI TAJNE ARHIVE O NATO! BEOGRAD IMA "TONE DOKAZA" o zlu koje je Alijansa sijala, vreme je da se to obelodani!

Podeli vest

Grupa bivših obaveštajnih oficira nekadašnje VJ podneće predlog Ministarstvu odbrane da se deklasifikuju obaveštajni podaci poslati vojnim i državnim organima iz jugoslovenskih agentura u svetu devedesetih

Ovako govori general Jovan Milanović, nekadašnji obaveštajac Vojske Jugoslavije i ponavlja da SRJ nije nikog nikada napala, pa ni 1999.

- SRJ i Srbija tih godina bile su bez izbora - slaže se general Milanović sa rečima predsednika Vučića na prošlonedeljnoj komemoraciji povodom godišnjice NATO agresije.

Milanović tvrdi da u državnim arhivama postoje hiljade obaveštajnih dokumenata iz perioda razbijanja Jugoslavije, a naročito iz 1995. i 1999, koji bi na tadašnja dešavanja bacili novo svetlo.

- Među poslatim izveštajima iz Brisela bili su oni o pripremama za prvo veliko bombardovanje položaja RS, koje je imalo karakter odmazde. Odluka je doneta 24. maja 1995. i izdata da bombardovanje počne u toku noći 24. na 25. Vojno i državno rukovodstvo iz RS primilo je informaciju istog dana. Mere i odluke koje je te noći donelo rukovodstvo RS primorali su NATO da povuče izdatu komandu Južnom krilu NATO o početku agresije.

Milanović otkriva „veliku montažu" zločina nad civilnim stanovništvom u Sarajevu, čiji scenario je kasnije primenjen u Račku.

- Oto fon Habzburg u to vreme bio je „zvezda u EP" i zanimalo ga je samo kako da reklamira povratak Habzburške monarhije - priča general.

- Papire, dokumenta za zasedanja, nije gledao tako da sam se ja služio njegovim materijalima. Mnogi non-pejperi od Habsburga tako su završavali u Beogradu i naše državno rukovodstvo je moglo da sazna šta se sprema.

- Kolega iz NATO koji je imao uvid u dokumenta američke vojske o Markalama preneo mi je dokaze da je ta akcija uvežbavana na američkom poligonu kraj grada Aleksandrija uz učešće oficira Armije BiH. Tamo su napravili kopiju sarajevske pijace i imali „generalne probe" tragedije pre februara 1994.

(VIDEO) RUSKI AMBASADOR U BIH JASAN! KOSOVO NIJE REPUBLIKA - MI TO NE PRIZNAJEMO, A SRPSKA JESTE REPUBLIKA! Senad Hadžifejzović brutalno prizemljen!

Slaže se ovaj bavši obaveštajac da je vrhunac njegovog profesionalnog rada bio kada je 1. oktobra 1998. poslao izveštaj iz Brisela sa Binelovim podacima o NATO ciljevima na našoj teritoriji. Dodaje da su, uz francuskog majora, bile još desetine „Binela" iz svih struktura NATO, EU, evropskog vojnog krila, koji su dostavljali podatke o predstojećoj agresiji na Jugoslaviju.

Odluka da se izvrši NATO udar na SRJ, podseća on, doneta je još u maju 1998. na samitu Alijanse u Lisabonu uz, kako kaže, „uzdržano protivljenje Grčke, Španije, Portugalije, Francuske, Italije...". Ministarstva spoljnih poslova zemalja NATO, kaže, dobila su zadatak da medijski pokažu svetu neophodnost sprovođenja ove varvarske odluke, dok su ministri odbrana, kao sledeća karika u sistemu odlučivanja, imali zadatak da razrade tok akcije.

Foto: Printscreen Sputnik

U avgustu 1988. planovi su bili gotovi, a u septembru „opruga agresije" je bila oslobođena.

- Već 3. septembra na sastanku, na koji su pozvane i članice Partnerstva za mir, Amerikanci su prikazali šemu tzv. humanitarne katastrofe na KiM. Na sastanku su tvrdili da se oslanjaju na snimke svojih špijunskih aviona i satelita koji pokazuju da se neprestano vrše zlodela nad izbeglicama koje se vraćaju kući iz šuma. Tvrdili su da je uništeno više od 26.000 albanskih kuća, pretežno u Metohiji, a da je razoreno 640 albanskih sela.

Da je na KiM u toku „rat protiv civila", što je bio eufemizam za genocid, prema rečima generala Milanovića, u Briselu su 21. septembra promovisali Nemci. Prema njihovom mišljenju, ubijanja i silovanja su bila masovna. Dva dana kasnije, 23. septembra, NATO je aktivirao „AktVarn" - prvi od trostepenog neopozivog mehanizma za otpočinjanje agresije na suverenu zemlju.

- Veza iz Brisela prenela mi je 23. marta 1999. kroz šifru „Obuci sutra čizme" kad tačno počinje agresija.

RUSIJA POBEĐUJE KORONU? Putin: Očekujem da ćemo do kraja leta dostići kolektivni imunitet!

General navodi kako mnogi misle, pa čak i neki političari koji su bili učesnici, da je Rambuje bio prilika da se rat zaustavi. Taj sastanak, međutim, nikad nije imao zadatak da spreči NATO već samo da medijski dobije podršku za agresiju.

General Milanović navodi da je njegova obaveštajna mreža „bila u funkciji" i tokom aprila meseca, sve dok, kako kaže, Klark i Bler, uz saglasnost Solane i Klintona, nisu izmestili sistem odlučivanja u London. Tako su kaže on, obmanuli sve članice NATO „jer je konsenzus o početku agresije bio odobren u uništenju 25 ciljeva i to u trajanju od 96 sati jer se mislilo da će nakon toga SRJ kapitulirati". Međutim, faza „Apokalipsa" počela je, praktično odmah nakon štu su prve bombe pale na našu zemlju - 25. marta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajko

pre 3 godine

Ni jedna priča ne pije vodu bez dokaza. Čudi me da je jedan obaveštajac sa toliko dokaza ostao bez i jednog a zadržao priču i sad je servira.

Nije nego

pre 3 godine

"... o zlu koje je Alijansa sijala...". Nije sijala, nego sejala, nije grijala, nego grejala, nije vijala, nego vejala, nije - nego...

Milan

pre 3 godine

Nema od toga ništa pa nije predsednik lud da naljuti prijatelje, Tonija Blera, Gerharda Šredera, Bila Klintona pa to bi bio skandal za njega.

Boris Broz Dimitrijevic

pre 3 godine

ceka se da umrem pa da se potvrdi na osnovu dosijea da sam zakonski sin Josipa Broza kog je oduzeo od Jovanke pre stavljanja u kucni pritvor . Manipulacija sa takvim dokumetima nije je najblaze receno necovecno postupanje ,amlo je bilo sto su me oteli od majke , da mi sada 40 godina posle oceve smrti kradu identitet da mi pise ,,dimitrijevic ,, a ja nism dimitrijevic broz .ne treba mi nikakvo nasledstvo , vec samo dokumeta sa pravim podacima o mojim roditeljima , sto se mene tice nakon toga mogu da se ispsem iz drzavljnstva , podrzavati interese naroda u Srbiji je put u pakao za onoga koji to cini , licno se kajem sto sma krtikovao javno politicku mafiju .ne znam sto mi je to trebalo , samo sam zaratiko za celokupnim rukovodstvom , a vec pre toga sam bio terorsticki napadnut od stran epolicije 2000 godine kada je najpodmukliji nacin pokusana likvidacija u stanici Savski Venac , na jedan zlocinacki nacin ne od 1 policajca vec 6 policajca u uniformama , su bila prisutna kada mi je metlnom sipkom razbijana glava , najvijali su da budem ubijen . i bili iznenadjeni sto nisma mrtav posle 10 udaraca sipkom u glavu sa maksimalnom snnagom , tad se Bog bukvalno umesao , sipka je bukvalno odskocila od moje glave kao magnet od magneta, a polomljena glava se regenerisala u 1 sekudi pred tim zlocicima u uniformama , pa su me proglasili ,,vanzemaljcem ,, kog nemogu d aubiju ! toliko o drzavnom terorizmu , zlocinac Dravi mi 2011 predlze da s e,,pomirim sa tim zlocincima,, , zlocinacka drava i zato trazim neodlozno ispis iz drzavljnstva sa mojim pravim idetitetom , sve titovo zadrzite ,netreba mi nista . ali iz principa hocu pravo ime i prezime u dokumetima , moja deca imaju pravo na moje prezime Broz .svi moji sinovi koji zele da nose tudja prezimena trba da razmisle , ko je bio nas predak i trba li da s ekriju sa tudjim prezimenima ?

SRBIJA ĆE SE ZAUVEK SEĆATI SVOJIH NEVINIH ŽRTAVA! Vučić povodom 22 godine od početka NATO agresije na Srbiju: DA OPROSTIMO, ALI DA NIKAD NE ZABORAVIMO!
Politika

SRBIJA ĆE SE ZAUVEK SEĆATI SVOJIH NEVINIH ŽRTAVA! Vučić povodom 22 godine od početka NATO agresije na Srbiju: DA OPROSTIMO, ALI DA NIKAD NE ZABORAVIMO!

Posao i obaveza Srbije jeste da oprosti, ali je naša obaveza i da nikada ne zaboravimo. Zato ćemo gajiti kulturu sećanja, nećemo se stideti žrtava, već ćemo se ponositi onim što je Srbija činila da sačuva svoju slobodu, svoja ognjišta i zemlju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče povodom 22-godišnjice početka NATO bombardovanja naše zemlje

24.03.2021

07:27

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17