• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo

07.04.2021

20:45

Austrijska državna televizija emituje prilog o našoj zemlji: SRBIJA JE RAJ, USPEŠNIJA JE OD EU - VAKCINE MOGU DA SE BIRAJU!

Društvo

Austrijska državna televizija emituje prilog o našoj zemlji: SRBIJA JE RAJ, USPEŠNIJA JE OD EU - VAKCINE MOGU DA SE BIRAJU!

Podeli vest

Austrijska državna televizija (ORF) emitovaće večeras specijalnu reportažu o Srbiji, u kojoj predstavlja našu zemlju kao "raj za vakcine", zemlju uspešniju od EU po pitanju vakcinacije

U emisiji „Svetski žurnal“ (Weltjournal), na ORF 2, kako je najavljeno, u reportaži iz Srbije biće predstavljen proces vakcinacije.

Najava emisije na sajtu ORF glasi:

- Srbija je posle Velike Britanije, zemlja u Evropi, u kojoj je većina ljudi vakcinisana protiv Korone. Ukupno 1,3 miliona od skoro sedam miliona stanovnika primilo je najmanje jednu dozu, više od 800.000 i drugu dozu. Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, niti može približno ekonomski da se meri sa većinom zemalja članica EU, ali je Srbija u kampanji vakcinacije znatno brža i ušpesnija od EU.

Beograd se oslanjao na širok spekatar vakcina, dostupne su američke, ruske, britanske, kao i kineske vakcine, koje se mogu slobodno izabrati kao na meniju. Čak i stranci, koji nemaju prebivalište u Srbiji, mogu online da se prijave za vakcinaciju i ukoliko postoji slobodan kapacitet, biće im određen termin za vakcinaciju. Nekoliko Austrijanaca već je uspelo da zakaže termin za vakcinaciju na licu mesta.

 

 

Reporter "Weltjournal", Patrik Hafner prati jednu ženu od Beča do Beograda radi vakcinacije.

- Brzina vakcinacije i mogućnost izbora vakcine u Srbiji već je i ranije privukla pažnju pojedinih austrijskih medija, a sada toj fascinaciji nije odolela ni Austrijska državna televizija.

Podsećamo vas da samo u Beču, glavnom gradu Austrije živi oko 200.000 Srba, a u celoj zemlji ukupno oko 300.000. Po zvaničnim podacima NBS 2019. godine iz Austrije u Srbiju je stiglo oko 290 miliona evra doznaka od srpske dijaspore u toj zemlji


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija