• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo

20.04.2021

21:15

Srpski meteorolog otkrio KADA NAM STIŽE TOPLIJE VREME! Objavljena detaljna prognoza!

Društvo

Srpski meteorolog otkrio KADA NAM STIŽE TOPLIJE VREME! Objavljena detaljna prognoza!

Podeli vest

Srpski meteorolog Đorđe Đurić objavio je prognozu vremena za naredni period kao i kada možemo da očekujemo lepše vreme

 

Đurić kaže da će u Srbiji u sredu biti hladno jutro, ponegde tmurno i maglovito.

– Tokom dana biće promenljivo oblačno i toplije sa dužim sunčanim intervalima, a ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuje i pojava kiše ili kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab, zapadnih pravaca. Minimalna temperatura od 2 do 6°C, maksimalna dnevna od 14 do 18°C, u Beogradu do 16°C.

– U četvrtak pretežno sunčano ili umereno oblačno i umereno toplo, uz umeren, a u Sremu, Bačkoj i na planinama i pojačan jugozapadni vetar. Maksmalna temperatura od 17 do 21°C, u Beogardu do 20°C. Krajem dana na severozapadu, a u toku večeri i noći i u ostalim predelima Srbije naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje vetra na severozapadni – naveo je Đurić.

Prognoza za 5 dana

Kako kaže, u petak nas na severu zemlje ujutru očekuje razvedravanje, uz sunčano vreme tokom dana, dok se u ostalim predelima očekuje oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz prestanak padavina i razvedravanje do kraja dana. Kao i da će biti maksimalna temperatura od 13 do 17°C, u Beogradu do 15°C.

– Za vikend sunčano, samo se u subotu na krajnjem jugu očekuje oblačnije, ponegde sa kišom. Maksimalna temperatura u subotu oko 15°C, a u nedelju i do 20°C. U ponedeljak još malo toplije, uz nešto više oblaka, a maksimalna temperatura biće od 18 do 22°C, u Beogradu 20°C. Potom, prema trenutnim prognozama, postoji mogućnost novog pogoršanja vremena sa padavinama i padom temperatura za oko 5 stepeni.

Foto: tvin.rs/Čedomir Milojević

Meteorolog Đorđe Đurić

Dakle, nastavak aprila donosi nam i dalje promenljivo vreme, ali će ono biti i toplije i sa temperaturama uglavnom u skladu sa kalendarom ili tek malo hladnije od proseka. Prosek maksimalnih temperatura za poslednju, tj. treću dekadu aprila je od 17 do 21°C.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija