• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

04.05.2021

13:27

TAMARA JE ZBOG KORONE IZGUBILA DRAGU OSOBU, potom je postala volonter, a onda je upoznala CECU RAŽNATOVIĆ!

Društvo

TAMARA JE ZBOG KORONE IZGUBILA DRAGU OSOBU, potom je postala volonter, a onda je upoznala CECU RAŽNATOVIĆ!

Podeli vest

Tamara Vranić (18) maturantkinja medicinske škole "Beograd" već tri meseca svakodnevno volontira na Beogradskom sajmu na punktu za vakcinaciju!

- Na početku epidemija izgubila sam dragu osobu zbog korone i zbog toga sam želela da pomognem i dam svoj doprinos - rekla je Tamara.

Iako ne prima platu, kaže da joj ne pada teško da svaki dan ustaje ranom zorom i po osam sati dnevno radi u Hali 11.

Njen cilj je da doprinese epidemiji koronavirusa i pomogne svojim kolegama, jer ćemo, ističe ova mlada devojka, samo zajedno pobediti ovu zarazu. 

Na Sajmu sam se zaljubila i upoznala Cecu

Kao neko ko je deo epidemije, apelovala je na sve svoje vršanjake i ostale građane da dođu kod njih na Sajam i vakcinišu se, jer će samo tako ova pošast proći!

- Mi nismo imali praksu tokom pandemije i škola nam je ponudila da volontiramo. Za beli mantil se školujemo i to je obaveza svih nas. Međutim, ja sam na početku epidemija izgubila dragu osobu zbog korone i zaista sam i zbog toga želela da pomognem svim ostalim kolegama i građanima i dam svoj doprinos. Ponosna sam što sam deo ovog kolektiva i što se zajedno borimo i pomažemo. Ovde sam upoznala sjajne drugare, učila od najboljih lekara, ali sam našla i simpatiju - iskrena je Tamara, a onda se prisetila svog radnog dana kada je na vakcinaciju došla Ceca Ražnatović.

Foto: Informer/privatna arhiva

Volontiranje joj je pružilo mnogo radnog iskustva, stekla je drugare, našla simpatiju, a najviše će pamtiti dan kada je baš do njenog pulta došla pevačica Svetlana Ceca Ražnatović

 

- Kada su nam najavili njen dolazak baš sam bila uzbuđena i srećna što ću je videti. Nisam ni sanjala da će baš zapasti kod mene i da ću je ja sprovesti po Sajmu. Na sve nas ostavila je sjajan utisak. Tako prizemna, skromna i nasmejana žena. Da nije bilo novinara i toliko bliceva ni po čemu se ne bi razlikovala od ostalih građana. Pomogla sam joj da popuni saglasnost, zatim sam je sprovela do lekarskog pregleda, a onda i do punkta za vakcinu. Sve vreme sam bila pored nje i priznajem da mi je bilo baš drago. Nije joj bilo teško ni da se slika sa svima nama, ostavi autogram, da odgovori na svako pitanje.

Prema Tamarinim rečima, uz Cecu je bila i nakon vakcinacije da slučajno ne dođe do neželjenih reakcija.

- Svako ko dobije vakcinu mora najmanje 15 minuta da sedi u čekaonici. To pravilo je ispoštovala i ona. Za to vreme smo normalno sedeli i ćaskali. Kao sa drugaricom. Interesovalo je kako nam je na poslu, da li se ljudi vakcinišu, koliko dugo radimo, ali nam je rado pričala i o svom unuku Željku. Sjajna žena - napominje ova mlada volonterka. 

Foto: Marko Pantić

Svetlana Ceca Ražnatović na vakcinaciji
Apel vršnjacima

Na pitanje da li se vakcinisala i šta bi poručila svima onima koji to još nisu uradili, bez razmišljanja je rekla:

- Primila sam obe doze kineske vakcine. Ali, se i dalje čuvam i nosim masku. To je naša obaveza. Vakcina je jedini lek protv svega ovoga i zato pozivam sve građane, a pre svega svoje vršnjake da se vakcinišu. I ja sam željna žurki, provoda i putovanja, ali sada za to nije vreme. Tako nanosimo štetu i sebi i drugima. Važno je da se strpimo i poštujemo mere, jer ćemo se tako vratiti starim životima!
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17