• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

19.05.2021

19:01

I NJIMA JE PUKAO FILM! ZEMLJE KVINTE TRAŽE OD KOSOVSKE VLADE da se ispoštuje odluka Ustavnog suda O MANASTIRU DEČANI!

Društvo

I NJIMA JE PUKAO FILM! ZEMLJE KVINTE TRAŽE OD KOSOVSKE VLADE da se ispoštuje odluka Ustavnog suda O MANASTIRU DEČANI!

Podeli vest

Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država, izdali su zajedničko saopštenje u kome traže od kosovske Vlade da ispoštuje odluku Ustavnog suda o vraćanju zemlje manastiru Visoki Dečani

U saopštenju, koji je američka ambasada na Kosovu objavila na Tviteru, se kaže da je 22. marta imenovana nova Vlada sa snažnim mandatom da sprovede reforme i poštovanje vladavine prava.

Eparhija raško-prizrenska oglasila se saopštenjem u kom navodi da „kosovske institucije ne poštuju sopstvene odluke i zakone", jer i nakon pet godina nije sprovedena u delo odluka Ustavnog suda kojom se 24 hektara vraćaju manastiru.

ZAŠTO ŠIPTARI TRAŽE DA DEČANI BUDU SKINUTI SA LISTE UGROŽENIH SPOMENIKA?! Zbog 24 hektara srpske zemlji čak se i Stejt Department DIGAO NA NOGE!

Eparhija je saopštila da neće više učestvovati u sastancima sa lokalnim institucijama, sve dok se odluka ne sprovede.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Joyce

pre 2 godine

Ma to je providna igra. Na mala vrata uvode Ustavni sud Kosova. Ako se ispoštuje Ustavni sud Kosova u slučaju manastira 'Visoki Dečani' onda mora da važi i odluka Ustavnog suda Kosova u vezi osnivanja Zajednice srpskih opština, za koje isti sud tvrdi , da je odluka neustavna t.j. nije u skladu sa Ustavom Kosova. Njima 24 hektara ne znače ništa ali dobijaju međunarodno priznanje Ustavnog suda Kosova...Ne palimo se na gurku...

srba

pre 2 godine

Interesantno, javili se bas oni koji su ih stvorili i po cijem diktatu se sprovodi sve upereno protiv srba na KiM. Pitam se da li ce ikad shvatiti da su zapravo oni postali marionete siptara i da oni igraju kako siptari sviraju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija