• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

10.06.2021

14:21

DRAMA NA UROLOŠKOJ KLINICI U BEOGRADU! Čovek došao u teškom stanju, sa krvarenjem, lekari OSTALI U ŠOKU KAD SU VIDELI ŠTA JE NOSIO U TELU

Društvo

DRAMA NA UROLOŠKOJ KLINICI U BEOGRADU! Čovek došao u teškom stanju, sa krvarenjem, lekari OSTALI U ŠOKU KAD SU VIDELI ŠTA JE NOSIO U TELU

Podeli vest

U KLINICI za urologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije dežurna ekipa hirurga videla je noćas ono što nikad ranije nije - prostatu od čak 450 grama!

DŽinovsku prostatu, organ koji je po fiziološkim karakteristikama težak obično između 16 i 20 grama, hirurzi su izvadili pacijentu starom 59 godina, koji je upravo zbog uvećanja prostate bio životno ugrožen.

To je za "Novosti" upravo potvrdio profesor dr Zoran DŽamić, direktor Klinike za urologiju UKCS.

- Pacijent je kod nas tokom noći stigao u životno ugrožavajućem stanju, sa krvarenjem - objašnjava prof. Džamić.

- Odmah je zbrinut. Primenjena je transvezikalna prostatketomija, što zapravo znači da je pacijentu odstranjena prostata. Zahvat su izveli asistenti Bogomir Milojević i Uroš Bumbaširević. Pacijent je dobro, oporavlja se. Tovo se stvarno priliočno neuobičajena operacija upravo zbog veličine koju je prostata dostigla. Za 33 godine rada nisam vudeo toliku prostatu.

Profesor DŽamić ispičao je "Novostima" da je pacijentu pre par godina zbog benignog uvećanja prostate predložena operacija, ali je on to odbio.

- Brzom i stručnom intervencijom našeg tima sve sve se, srećom, dobro završilo- kaže prof DŽamić.- Po dolasku na Kliniku pacijent je noćas bio u jako ozbiljnom opštem stanju, a sada se oporavlja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17