• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.07.2021

10:27

PONOVO ĆE BITI ZATVARANJA, MNOGO ZARAŽENIH I UMRLIH! Upozorenje doktora Bekića na ono što bi moglo uskoro da se desi

tanjug/Nikola Anđić

Društvo

PONOVO ĆE BITI ZATVARANJA, MNOGO ZARAŽENIH I UMRLIH! Upozorenje doktora Bekića na ono što bi moglo uskoro da se desi

Podeli vest

Korona virus ponovo je počeo da se širi kao požar u celom svetu i to će stići i u Srbiju, koja je daleko od kolektivnog imuniteta, kaže direktor punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu Zoran Bekić

On je poručio da je naša zemlja trenutno u relativno dobroj epidemiološkoj situaciji, ali da je vakcinacija u poslednje vreme usporena, posebno među mladima.

Bekić navodi da je u populaciji od 18 do 30 godina procenat vakcinisanih svega oko 18 odsto, što, ističe, nije dovoljno.

"Kada uporedimo sa starosnim grupama u sedmoj i osmoj deceniji, gde je broj imunizovanih više od 85 odsto, onda je sve jasno. Korona se otrže kontroli i tu ne smemo da pravimo kompromis", rekao je Bekić za TV K1.

Govoreći o Evropi, konkretno Portugaliji i Francuskoj, Bekić najavljuje sličan scenario i kod nas.

- Bojim se da ćemo imati veći broj od 1.000 zaraženih, što će dovesti ponovne preventivne mere, zatvaranje, dosta umrlih i sve ono za šta smo mislili da ga više neće biti, a sve to otvara Pandorinu kutiju - naglašava dr Bekić.

On kaže da će se, ukoliko se bude pogoršala epidemiološka situacija, razmatrati obavezna vakcinacija, ali pre svega, za zdravstvene radnike i druge prioritetne grupe, kao što su vojska, policija i zaposleni u državnim upravama.

Bekić kaže da bi mladi u tom slučaju mogli da se ponovo suoče sa ograničenjima, poput zabrane okupljanja ili ulaska u kafiće.

"Vakcinacija je za mene pobeda nauke nad bolesti i tu nema kompromisa. Brojevi pokazuju da smo na talasu četvrtog talasa i to treba da sprečimo, a imamo dovoljan broj vakcina", poručio je Bekić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 2 godine

2,8 miliona vakcinisanih i ko zna koliko ljudi koji su prelezali koronu (da ne pricamo o mladima gde je virus skoro skroz procirkulisao), mi i dalje daleko od kolektivnog imuniteta, kako da ne. Vakserski lobi na delu.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija