• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

26.07.2021

10:48

OVO SU NAJTRAŽENIJI POSLOVI U SRBIJI! Plate iznose i do 1.500 evra, a mesta uvek ima!

Društvo

OVO SU NAJTRAŽENIJI POSLOVI U SRBIJI! Plate iznose i do 1.500 evra, a mesta uvek ima!

Podeli vest

Neretko je dovoljno samo da se pojavite, dogovorite, a već sutradan krenete da radite

Postoji veliki broj poslova koji su najtraženiji na birou rada, a za njih nije potrebno neko posebno predznanje niti završena viša škola.

Dostavljači

Pandemija virusa korona povećala je potražnju za dostavljačima, a u ovom trenutku 360.000 ljudi koristi aplikacije za dostavu hrane. Na svakom ćošku vidimo biciklste plave, crvene i žute. Očigledno da bez ovog zanimanja, Beograđani ne mogu. 

Foto: pexels.com

Pojedini dostavljači iz Beograda uspevaju da zarade i do 150.000 dinara mesečno, ali za to treba da rade i po više od 10 sati dnevno, što je prilično naporono. Prosek je oko 100.000 dinara za Beograd, dok su zarade u drugim gradovima duplo manje. Ovi radnici se tretiraju kao nezavisni pružaoci usluga, a ne kao zaposleni i nemaju zdrastveno osiguranje.

 

 

Dostavljači spadaju u takvu grupu radnika da trenutno nijedan postojeći oblik ugovora ne odgovara u potpunosti onome što oni rade. Nalaze se na pola puta između preduzetnika i zaposlenih, nešto poput frilensera. Mnogi se za ovaj posao odlučuju jer mogu dobro da zarade bez velikih ulaganja, jedino treba da su izdrživlji.

Frizeri

Čak i do 1.500 evra mogu da zarade frizeri, ali do te plate moraju da prođu dug put.

- Mnogi poslodavci nude one najniže zarade od 30.000 pa do 40.000 dinara. S druge strane, takvi oglasi su neretko znali da prođu bez prijava. Međutim, imali smo i poslodavce koji traže kvalitetnog frizera i nude zarade od 80.000, 100.000 - navodi Miloš Turinski iz Infostuda.

Konobari 

Poslodavcima u letnjoj sezoni najčešće nedostaju ugostiteljski radnici poput kuvara i konobara.

Granice su otvorene i svi kvalifikovani radnici su otišli na nekoliko meseci u Crnu Goru, Hrvatsku ili Sloveniju da zarade malo više para nego što bi to mogli ovde. 

Foto: Pixabay

Dnevnica konobara iznosi između 1.000 i 2.000 dinara, ali većina ne bi ni radila ovaj posao da nema bakšiša. Plate konobara nisu mnogo velike, retko gde možete da imate primanja veća od 50.000-60.000 dinara, jer svi znaju da se u ovom poslu živi od bakšiša.
 
Kuvari

Kuvar početnik bez dana radnog iskustva može da zaradi oko 50.000 dinara, a kasnije može zarađivati i duplo više.

Automehaničar

Početna plata u auto servisu iznosi između 400 i 500 evra, pored automehaničara, uvek nedostaju eutoelektričari, autolimari, autolakeri, autoelektroničari, koji su takođe dobro plaćeni.

Ektričari, moleri, keramičari, zidari i zavarivači

Zarade se u ovim zanimanjima kreću od 60.000 do 120.000 dinara.

Domaćim građevinskim firmama trenutno nedostaje oko 60.000 radnika. Zato se za različite vrste poslova angažuju majstori iz različitih krajeva sveta, iz BiH, Severne Makedonije, Rumunije, Bugarske, Pakistana, Indije, Turske. 

Sezonski poslovi

Branje malina u sezoni je jako dobro plaćen, a dnevnica ide i do 3000 dinara, ali zainteresovanih radnika je malo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija