• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

15.08.2021

16:31

Stiže NOVI PRAVILNIK O TEHNIČKOM PREGLEDU!

Društvo

Stiže NOVI PRAVILNIK O TEHNIČKOM PREGLEDU!

Podeli vest

Pravilnik o kontrolorima tehničkog pregleda, kojim će se rešiti sve dileme koje postoje u vezi sa tehničkim pregledom, trebalo bi da stupi na snagu za najviše tri meseca, rekao je direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić

Pravilnikom je već izrađen od strane Agencije za bezbednost saobraćaja, a ostalo je samo da prođe usaglašavanje u nadležnim ministarstvima.

- Verujem da će on vrlo brzo biti usvojen, jer smo već imali određene faze izmena i konsultacije s ministarstvima. Nakon uvođenja Pravilnika, sistem pregleda će biti mnogo efikasniji, jer će kontrolori proći odgovarajuće obuke. Sve ono što su danas dileme šta i kako treba raditi, kada prođu obuku, kada pravilnik bude donesen, te dileme više nećemo imati. Biće jasno definisane procedure i procesi - rekao je Pešić, piše eKapija.

Kako kaže Pešić, trenutno je u toku realizacija projekta centralnog informacionog sistema koji će podići kvalitet rada tehničkih pregleda i u kojem će se nalaziti svi podaci o vozilima i tehničkim pregledima.

- On je izuzetno važan, jer će podići kvalitet rada tehničkih pregleda - dodao je Pešić.

Foto: Tanjug

Takođe, uvuđenje ovog sistema će se odvijati u tri faze u periodu od 450 dana. 

- Druga faza je najvažnija, tokom nje će se obučavati kontrolori da rade u tom novom programu, tako da će za godinu i po ceo proces biti završen i onda ćemo imati drugačije stanje na tehničkim pregledima. Mnogo bolje ćemo moći da pratimo vozila. Svako vozilo će biti na sistemu i pratićemo na godišnjem nivou koje su promene bile na vozilu i slično - rekao je Pešić.

Govoreći o cenama tehničkog pregleda, Pešić je istakao da cenu ne određuje Vlada već tržište i istakao da su se oe promenile poslednjih nekoliko meseci. Kako kaže, cena zavisi od broja stanica za obavljanje tehničkog pregleda, ali i vremena koje se provodi na liniji pregleda. 

- Ako želimo da se pridružimo EU, ne smemo da definišemo cene, već treba da se stvori slodobno tržište. U ovom trenutku su one malo više skočile nego što bi trebalo, ali se nadam da kako se sve veći broj tehničkih pregleda bude otvarao da će konkurancija uticati na to da se one u narednom periodu smanje - objasnio je Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

SVE O DERBIJU NA JEDNOM MESTU! Bivši igrači podeljenih mišljenja! (VIDEO) Uživo
Fudbal

SVE O DERBIJU NA JEDNOM MESTU! Bivši igrači podeljenih mišljenja! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju na "Marakani" igrače Partizana u 173. večitom derbiju (18.00, Arena premijum 1). Osim samog toka meča, na našem portalu možete uživo pratiti najzanimljivije detalje uoči duela, dešavanja na ulicama Beograda, a bićete u prilici da vidite i čujete mišljenja bivših igrača dva tima, koji su se sa raznih krajeva sveta oglasili za Informer.

20.04.2024

12:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija