• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.08.2021

17:36

KAKO DO TREĆE DOZE VAKCINE? Evo zašto građani NE TREBA da se prijavljuju sami!

Društvo

KAKO DO TREĆE DOZE VAKCINE? Evo zašto građani NE TREBA da se prijavljuju sami!

Podeli vest

Dopunska, treća doza vakcine protiv kovida 19 počeće da se daje u Srbiji od utorka, 17. avgusta, a građani ne treba da se prijavljuju za nju već će dobiti poziv

Nakon što je iz Vlade Srbije saopšteno da će svi vakcinisani građani moći da prime i treću (buster) dozu, našoj redakciji stigao je veliki broj pitanja kako i kada je moguće prijaviti se za vakcinaciju.

Važno je znati da će se pozivanje građana obaviti putem SMS-a i imejl porukama sa linkom koji će ih voditi na portal eUprave gde će dobiti detaljne informacije.  Tamo će sami moći da vide da li spadaju u kategorije stanovništva kojima se preporučuje primanje treće doze vakcine.

Dakle, nema potrebe da se prijavljujete sami, već sačekajte SMS ili imejl poruku.

Po dobijanju poziva od eUprave građani će moći da se vakcinišu u svim domovima zdravlja širom Republike Srbije, dok će u Beogradu, pored domova zdravlja za treću dozu biti otvoren i punkt u hali 11 Beogradskog sajma, a spisak punktova za imunizaciju će biti dostupan na Portalu eUprava.

Dopunska tj. treća (buster) doza vakcine posebno se preporučuje sledećim kategorijama stanovništva:

- osobe sa narušenim imunitetom - imunodeficijencijama i stanjima imunosupresije, primaoci transplantata koštane srži i solidnih organa, osobe na hemodijalizi i osobe koje žive sa primarno ili sekundarno imunosuprimiranim pacijentima,

- osobe starije od 70 godina,

- osobe starije od 60 godina koje stalno borave u domovima za stara lica i drugim ustanovama socijalne zaštite,

- zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite,

- putnici u međunarodnom saobraćaju – građani Srbije koji često putuju u inostranstvo, bilo zbog posla ili iz privatnih razloga.

Svim građanima se ostavlja mogućnost izbora vakcine, polazeći od toga da je bezbedno i moguće primiti dopunsku dozu drugačiju od onih kojima su vakcinisani i revakcinisani.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17