• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.08.2021

17:56

MI NE ZNAMO ŠTA ĆE SE DOGODITI AKO KOMBINUJEMO VAKCINE, ALI... Doktor Kon upao u zamku pokušavajući da objasni koju treću dozu izabrati!

Društvo

MI NE ZNAMO ŠTA ĆE SE DOGODITI AKO KOMBINUJEMO VAKCINE, ALI... Doktor Kon upao u zamku pokušavajući da objasni koju treću dozu izabrati!

Podeli vest

Epidemiolog i član Kriznog štaba doktor Predrag Kon gostujući na TV Hepi govorio je o broju zaraženih u Srbiji i o trećoj dozi vakcine

- Sad ću opet da upadnem u zamku. Mi ne znamo šta će se dogoditi ako kombinujemo vakcine, ali tačno znamo šta će se desiti ako ne kombinujemo. Imam kolegu koji posle dve vakcine nije stvorio antitela, što ne znači da mu te dve vakcine nisu značile i on to sam zna. Ja sam i bratu svom rođenom preporučio da kombinuje. Ključ je u prvoj dozi i dalje, kada dolazi do proboja imuniteta, kada morate da dajete treću dozu, tada oboljevaju i oni koji su vakcinisani. Dakle, važna je i ta treća doza, ali je najvažnija prva za kolektivni imunitet - rekao je Kon.

Kovid propusnice

- U medicinskom delu ima želje za kovid propusnicama i mislim da tu nema mimoilaženja mišljenja. Jedini problem je kako će to da se sprovede. Čuo sam da tamo gde postoje propusnice piše da možete bez maske ako ste vakcinisani, a ako niste stavite masku. Ali koliko sam razumeo, to sve ide na poverenje. To tako ne može. To se rešava visokim kaznama.

O održavanju festivala i skoku broja zaraženih

- Strašno sam zabrinut zbog održavanja festivala. Mi smo pristali da se to održava, ukoliko se poštuju svi propisi to je u redu, ali neke priče o gužvama ruše sve to što smo dogovorili. Ja se tresem koliko se plašim da ovo ne izazove porast. Recimo, posle Guče sam bio iznenađen jer nismo imali porast. Posle Egzita smo imali, ali veoma mali skok. Videćemo posle Bir festa kako će biti - objasnio je Kon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 2 godine

Uzas, eksperiment na ljudima. Daju trecu dozu, kombinuju a nista nije ispitano. Kakve kovid propusnice, nije ovo fasisticka drzava. Vakcinisani mogu da udju a nemaju antitela. I ispadne da taj sto je vakcinisan i nema antitela ima bolju zastitu od nekoga ko ima antitela i jos prednost pri ulasku negde jer ovaj drugi mozda nije registrovan kao neko ko je prelezao koronu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija