• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

25.08.2021

14:12

ONI NIKADA NISU MORALI DA ZATVORE RAJSFERŠLUS NA PLASTIČNOJ KESI ILI DA NEKOME JAVE DA MU JE UMRO SIN! Odgovor dr Radmila Jankovića pojedinim profesorima Medicinskog fakulteta!

Društvo

ONI NIKADA NISU MORALI DA ZATVORE RAJSFERŠLUS NA PLASTIČNOJ KESI ILI DA NEKOME JAVE DA MU JE UMRO SIN! Odgovor dr Radmila Jankovića pojedinim profesorima Medicinskog fakulteta!

Podeli vest

Doktor Radmilo Janković, koordinartor kovid bolnica na jugu zemlje i zamenik direktira KC Niš, oštro je osudio sve zdravstvene radnike koji ne žele da se vakcinišu

- Na odeljenju za anesteziju leče se najteži pacijenti i meni je bilo neprihvatljivo da tu rade sestre koje nisu vakcinisane, da se virusom korona zarazi pacijent koji je došao zbog nekog drugog zdravstvenog problema i umre od kovida. Neću dozvoliti da nosim to breme odgovornosti - rekao je dr Radmilo Janković, koordinartor kovid bolnica na jugu zemlje i zamenik direktira KC Niš.

Govoreći o vakcinaciji zdravstvenih radnika on je rekao da je u KC Niš vakcinisano 90 odsto lekara i oko 75 odsto sestara i tehničara. On je naglasio da su sestre koje nisu vakcinisane sa Klinike za anesteziju KC Niš prebačene na odeljenje za sterilizaciju kako ne bi bile u kontaktu sa najtežim pacijentima koji se leče od drugih bolesti.

Foto: Printscreen You Tube/ RTV Krusevac

Dr Radmilo Janković, koordinartor kovid bolnica na jugu zemlje i zamenik direktira KC Niš

Napomenuo je da se od marta šalje jaka poruka da država uradi nešto kako bi se svi zdravstveni radnici vakcinisali.

- U zdravstvenim ustanovama ne treba da rade nevakcinisani ljudi, jer je rizik od zaražavanja pacijenta veliki, a i šalje se loša poruka građanima koji su zbunjeni i u dilemi da li da se vakcinišu - rekao je Janković.

Osvrnuo se i na poruke koje šalju pojedini profesori Medicinskog fakulteta da vakcina nije dovoljno ispitana.

- Imate profesora koji iz svojih kancelarija, privatnih ordinacija, koji nikada nisu morali da zatvore rajsferšlus na plastičnoj kesi ili nekom jave da mu je umro sin, ćerka ili supruga, sada imaju razne teorije. Američka FDA je juče dala upotrebnu dozvolu za Fajzer vakcinu - naveo je Janković.

Foto: ap photo

Treća doza

Govoreći o trećoj dozi vakcine on je rekao da treba da je što pre prime stariji sugrađani i da se iz prakse pokazalo da oni koji su primili dve doze Sinofarm vakcine najbolje je da prije kao buster dozu vakcinu nekog drugog proizvođača.

- Nakon dve doze sinofarm vakcie najbolje bi bilo pokušati sa nekom drugom to će stimilisati novi imuni odgovor - zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17