• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

31.08.2021

12:31

Očekujemo oko 3.000 obolelih, sami smo krivi za mutaciju virusa

printscreen RTS

Društvo

Očekujemo oko 3.000 obolelih, sami smo krivi za mutaciju virusa

Podeli vest

Borba sa delta sojem virusa korona je izuzetno surova i očekujemo da u narednim nedeljama pokaže svu svoju snagu, -izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Ðerlek, dodajući da smo sa svega oko 52 odsto vakcinisanih daleko od kolektivnog imuniteta dozvolili virusu da promeni svoj oblik

Ðerlek je naveo da je tempo vakcinacije izuzetno spor, dodajući da je tužno videti mlade nevakcinisane ljude na respiratorima.

On je istakao da smo sa oko 52 odsto vakcinisanih, daleko od kolektivnog imuniteta, a tako smo produžili opstanak virusa, koji je sada mutirao.

Ðerlek je upozorio da je delta soj daleko zarazniji od prvobitne vartijante virusa, i zato je još jednom apelovao na sve da se vakcinišu, jer je to jedino rešenje.

Prema njegovim rečima, đaci su do sada bili izuzetno disciplinovani i škole nisu bile izvori zaraze, ali dodaje da ne zna do kada će potrajati redovno pohađanje nastave, koja počinje sutra.

- Zdravstveni sistem je spreman, iako statistički podaci ukazuju da je situacija sve ozbiljnija - rekao je Ðerlek.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


On očekuje da ove nedelje broj obolelih dostigne 3.000 hiljade.

Ðerlek uverava da je država spremna za novi talas virusa i da je obezbeđena dovoljna količina kiseonika, lekova i bolničkih kapaciteta.

- Sa svim izgrađenim kapacitetima, očekujemo da zdravstveni sistem funkcioniše paralelno i da će ne-kovid pacijenti imati bolju zdravstvenu zaštitu, kao i da neće trpeti kao prethodnih godinu i po dana - rekao je Ðerlek.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

Niste vi krivi svaka cast doktorima nego je kriv KRIZNI STAB. Njih treba malo potkaciti tj malo vise i skloniti ih da ih nase oci vise ne vide.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija