• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: promo

04.09.2021

14:17

Udruženje osiguravača Srbije nastavlja humanitarne akcije: Obezbeđeni laptopovi za decu pripadnika MUP

Zoran Ćirić

Društvo

Udruženje osiguravača Srbije nastavlja humanitarne akcije: Obezbeđeni laptopovi za decu pripadnika MUP

Podeli vest

Udruženje osiguravača Srbije doniralo je, povodom početka nove školske godine, 34 laptopa za decu stradalih, poginulih i ranjenih pripadnika MUP, koje im je uručio ministar Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova tu da im pomogne i da brine o njima, jer su oni deca najboljih medju nama, koji nisu pitali za život i zdravlje i postupili su onako kako bi postupio samo heroj koji voli Srbiju i svoj narod. Vulin je najavio i da će svako dete stradalog i ranjenog pripadnika policije moći da sa pratiocem provede sedam dana zimovanja ili letovanja u nekom od objekata MUP.

“Kada završite škole, vi koji budete želeli da svoju budućnost doživite u Ministarstvu unutrašnjih poslova za vas će uvek biti posebno mesto“, rekao je ministar unutrašnjih poslova i posebno se zahvalio Udruženju osiguravača koje je doniralo laptovopove.

Foto: Zoran Ćirić

 

Ova donacija nastavak je saradnje UOS I MUP. Nedavno je Udruženje obezbedilo nekoliko stotina hiljada evra za nabavku najkvalitetnije IT opreme, koja će policiji omogućiti bržu i kvalitetniju izradu i čuvanje Zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda. Korist od nabavke te opreme imaće građani, jer neće morati da odlaze u policiju po Zapisnike i troše vreme i novac, saobraćajna policija je dobila najkvalitetniju opremu, a osiguravajuća društva pomoć u sprečavanju zloupotreba. Oprema je nabavljena, prema rečima generalnog sekretara UOS Duška Jovanovića, da bi se smanjio broj šteta i da bi građani bili zaštićeniji.

Udruženje je obezbedilo i finansijska sredstava za izradu aplikacije koja je ubrzala proces pribave Zapisnika MUP o uviđaju saobraćajnih nezgoda. Građani više ne moraju lično da odlaze u policiju po Zapisnik i plaćaju takse, što je trajalo duže od 30 dana. Dokumentacija sa uviđaja sada se elektronskim putem stavlja na uvid UOS i osiguravajućim društvima čiji su osiguranici učestvovali u nezgodi. 

Foto: Zoran Ćirić

 

Jovanović podseća i da je nabavljeno 27 specijalizovanih vozila sa pratećom opremom potrebnoj MUP. U prethodnom periodu obezbeđena su sredstva za računarsku opremu za Ministarstvo prosvete, kao I finansije za akcije u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, posebno dece. Na početku pandemije UOS je obezbedio sredstva za nabavku respiratora, testova i druge neophodne medicinske opreme, koja je u Srbiju dopremljena sa tri transportna aviona.

Foto: Zoran Ćirić

 

Tu je i naša stalna podrška malim sportskim kolektivima, kulturno-umetničkim društvima, naučnim i udruženjima građana. Godinama obezbeđujemo finansijske nagrade za najbolje pripadnike Vojske Srbije i zaposlene u socijalnim ustanovama, koji brinu o nemoćnima. Takve akcije, koje imaju širok društveni značaj, biće nastavljene, kaže Jovanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija