• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.09.2021

10:29

GDE SE VIJE SRPSKA ZASTAVA, TU JE I SRPSTVO! Za pretke i potomstvo, za prošlu i buduću slavu razvijmo trobojku! Video

printscreen

Društvo

GDE SE VIJE SRPSKA ZASTAVA, TU JE I SRPSTVO! Za pretke i potomstvo, za prošlu i buduću slavu razvijmo trobojku! Video

Podeli vest

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave se obeležava 15. septembra, a inicijativu da se tog dana na svakom domu istakne srpska trobojka podržali su mnogi kulturni radnici

 

Nosili su je najbolji i najsmeliji, branili su je životom. I danas je ona naš ponos.

Srpski narod je jedan i nedeljiv i naša prošlost i budućnost je zajednička, 15. septembar je naš dan, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Sa nama je kada se veselimo i kada slavimo, zato što smo ponosni na ono što jesmo. Za pretke i potomstvo, za prošlu i buduću slavu razvijmo trobojku!

Glumac Petar Božović je istakao da je baš tog dana, 15. septembra vojska nepobedivih srpskih seljaka krenula u proboj Solunskog fronta. Srpstvo je vasrkslo i naša trobojka se tada zavijorila u svim slobdnim srpskim teritorijama. 

- Ljudi, isturite zastave na prozor - poručio je Božović.

Književnik Duško Kovačević je istakao da je mnogo toga što nas deli, granice, reke, planine, ali da ima više toga što nas spaja.

- Ujedinjuje nas naš srpski jezik, kultura, pismo i duhovnost. Ujedinjuje nas radost i ponos zbog naše slavne istorije. Dragi prijatelji, 15. septembra pozdravimo našu zastavu - poručio je Kovačević.

Glumac Milan Vasić je podržao inicijativu i istakao da je zastava simbol naših pobeda, naš ponos i naš bedem.

- Gde se vije srpska zastava tu je i Srpstvo. Volimo našu trobojku i ne dozvolimo da nas ikada više podele i razjedine jer jedan smo narod i u svima nama bije isto srce. Zato, braćo i sestre, 15. septembra trobojke na prozore! - poručio je Vasić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija