• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.09.2021

13:40

"NORA", "OGANJ", "LAZAR" I "MILOŠ" PRED BUDNIM OKOM PREDSEDNIKA I GRAĐANIMA SRBIJE! Vučić sutra obilazi smotru naoružanja Vojske Srbije!

Društvo

"NORA", "OGANJ", "LAZAR" I "MILOŠ" PRED BUDNIM OKOM PREDSEDNIKA I GRAĐANIMA SRBIJE! Vučić sutra obilazi smotru naoružanja Vojske Srbije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će sutra prikaz sredstava naoružanja i vojne opreme, koji Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizuju u parku Ušće, na Novom Beogradu

Vučić će prikaz, koji se organizuje povodom obeležavanja 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, obići u osam sati, najavila je pres služba predsednika.

Na Ušću će sutra biti izložena sredstva iz domaće proizvodnje i uvoza koja su na upotrebi u jedinicama Vojske Srbije - helikopteri, bespilotne letelice, PVO sistemi, oklopna i borbena vozila, artiljerijsko raketni sistemi i oprema specijalnih jedinica.

Poseban akcenat biće na proizvodima srpske odbrambene industrije, poput artiljerijskih sistema "Nora" i "Oganj", PVO sistema "PASARS", borbenih oklopnih vozila "Lazar" i "Miloš", kao i na aktuelnim projektima modernizacije i razvoja naoružanja za potrebe daljeg opremanja Vojske Srbije.

Na štandu Vojne akademije posetioci će moći da se oprobaju u gađanju vazdušnom puškom, a na štandu Vojnotehničkog instituta biće predstavljeni projekti u domenu istraživanja i razvoja naoružanja koje realizuje ova eminentna ustanova.

U okviru manifestacije biće prikazana i tematska postavka Vojnog muzeja povodom proboja Solunskog fronta, kao i naoružanje i uniforme iz balkanskih i Prvog svetskog rata, najavilo je Ministarstvo odbrane.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija