• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.09.2021

15:45

Svaki septembar prizove snažne emocije i sećanja na proboj Solunskog fronta! To je ono što spaja Srbe, Grke i druge narode koji su učestvovali u Velikom ratu!

Informer

Društvo

Svaki septembar prizove snažne emocije i sećanja na proboj Solunskog fronta! To je ono što spaja Srbe, Grke i druge narode koji su učestvovali u Velikom ratu!

Podeli vest

Srbija se sa ponosom seća velike epohe u kojoj je sa saveznicima izvojevala značajnu pobedu, proboj Solunskog fronta, koja je bila vesnik slobode i na tom junaštvu zahvalne su današnje generacije, poručila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, u Polikastru, na državnoj komemorativnoj svečanosti povodom 103 godine od proboja Solunskog fronta, saopštilo je Ministarstvo

Ministarka je u Polikastru položila vence na srpskom delu zajedničkog Spomenika silama saveznicama u Velikom ratu i na Spomen-bistu predsedniku srpske vlade za vreme Velikog rata Nikole Pašića.

- Svaki septembar, kod svih nas prizove snažne emocije i istorijska sećanja na proboj Solunskog fronta daleke 1918. godine. To je ono što spaja Srbe, Grke i sve narode čije su vojske bile sile pobednice u Velikom ratu - rekla je Kisić Tepavčević, prenosi Ministarstvo.

Foto: Informer

Ministarka Kisić Tepavčević je naglasila da je proboj Solunskog fronta, 15. septembra 1918. godine, jedan od najznačajnijih datuma iz savremene istorije srpskog naroda i jedan od najvećih uspeha srpske vojske u Velikom ratu, zbog čega ga Srbija, zajedno sa Republikom Srpskom, od ove godine obeležava kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.


Ona je dodala da su slavna i herojska dela naših predaka simbol slobode, junaštva i savezništva i putokaz sadašnjim i budućim generacijama da cene mir, slobodu i prosperitet.

- To su ideali koji treba da nas sve vode napred i na kojima treba da počiva svako društvo i država - poručila je Kisić Tepavčević.

Navodi se da su komemorativnoj svečanosti u Polikastru prisustvovao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, a poštu su odali i vence položili i predstavnici Genegalnog konzulata Srbije u Solunu, delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Republike Grčke, predstavnici sila saveznika u Velikom ratu, predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17