• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

27.09.2021

18:36

REGION I NATO NA NOGAMA! RUSI DOLAZE U SRBIJU, DONOSE NOVE PANCIRE-S! Rusko-srpska vežba "Slovenski štit" u SRB sredinom oktobra!

Društvo

REGION I NATO NA NOGAMA! RUSI DOLAZE U SRBIJU, DONOSE NOVE PANCIRE-S! Rusko-srpska vežba "Slovenski štit" u SRB sredinom oktobra!

Podeli vest

Zajednička rusko-srpska vojna vežba "Slovenski štit" odrzazće se u Srbiji sredinom oktobra 2021. godine, izjavio je danas neimenovani vojni izvor za TASS, dodajući da će u vežbu biti uključeni sistemi PVO Pancir-S koji će stići iz Rusije

- Vežba protivvazdušne odbrane ''Slovenski štit'' biće održana u Srbiji sredinom oktobra uz učešće ruskih Pancira - rekao je izvor.

Tokom vežbe "Slovenski štit" održane 2019. godine, Moskva je prvi put upotrebila raketni sistem protivvazdušne odbrane S-400 izvan granica Rusije.

U vežbu je bio uključen raketni i artiljerijski vazduhoplovni odbrambeni sistem Pancir-S, kao i sistemi Neva-M1T i Kub-M Vojske Srbije.

Nakon vežbe, Beograd je nabavio sisteme Pancir-S1. Kasnije, 15. septembra 2021. godine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je Beograd nabavio nadograđeni sistem Pancir-S1M.

- Novi Pancir ima 5.000 metaka kalibra 30 milimetara u minuti; ovo može pokositi planine - primetio je predsednik Srbije.

Ranije Rusija je isporučila 30 T-72MS tenkova i 30 BRDM-2MS vozila za prevoz ljudstva Srbiji, vrednih 75 miliona evra.

Rusija ništa "da ne radi" u Africi u sferi bezbednosti, jer je to "naše mesto"! Zaharova brutalno prozvala Brisel: Odnos EU prema drugim zemljama izgrađen na kolonijalnoj viziji sveta!

Vučić je najavio i da će prva pošiljka prenosivih protivtenkovskih raketa Kornet biti isporučena u Srbiju pre kraja ove godine.

Između 2018. i 2020. godine Rusija je isporučila i četiri helikoptera Mi-35M, šest mlaznih aviona MiG-29, 10 oklopnih vozila BRDM-2, tri transportna helikoptera Mi-17V-5, kao i sisteme PVO Pancir-S1.

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin je u intervjuu za TAS S rekao da je borbena gotovost Vojske Srbije znatno pojačana zahvaljujući vojno-tehničkoj saradnji sa Moskvom.

Kraj! Ostala još 24 slobodna kreveta za pacijente obolele od korona virusa, na jedinicama intenzivne nege! Nijedan krevet nije slobodan u glavnom gradu!

Prema Vulinovim rečima, Rusija i Srbija su u 2019. godini održale 96 zajedničkih vojnih vežbi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milomir

pre 2 godine

Svi u regionu i šire usrali se od straha,haahahahahaahahaha,300 milijona pravoslavaca pobjeđuje ,MILIJARDU I TRISTO MOLIONA KATOLIKA.HAAHAHAHAAHAH

Zagor

pre 2 godine

srbija nema veze sa pravoslavljem.To je svetosavska sektaška zemlja!

Nikola

pre 2 godine

Kojih 1,3 milijarde katolika? Jesi ti svestan razlike izmedju rimokatolika i protestanata na primer? Uzmi malo prelistaj istorijske udzbenike pa ces videti da je u ratovima izmedju katolika i rimokatolika stradaolo na desetine miliona ljudi. Katolicu su pretezno po Latinskoj Americi, po Evropi su mahom protestanti.

pc

pre 2 godine

I dosad su. Ali više ni pravoslavno nisu više glupi pa se zapitaj šta će biti sa tobom.

Goran

pre 2 godine

@Milomir:kakav si ti kreten jebote. Ti stvarno nisi u vinklu purgeru jedan!!!

Zagor

pre 2 godine

Naravno,rusi će da se bore za svoje interese do zadnjeg srbina ;)

Predragm

pre 2 godine

Nekada je Ruska federacija imala 300 miliona stanovnika. Pravoslavci su bili Rusi, Belorusi i Ukrajinci a sve ostale zemlje u sastavu Rusije su bili muslimanske zemlje koje je Staljin osvojio i pripojio. Raspadom federacije ostali su Rusi kojih ima 147 miliona. U Rusiji ima vise zena 54% nego muskaraca 46%.. Tih 68 miliona muskih Rusa zamisljaju da su svetska sila koja upravlja svetom.

Crnogorac

pre 2 godine

A jes, vala, evo nam sve niz leđa suza suzu stiže od grdnoga straha. Ajte śete, jadni ne bili, ko se koga više boji.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija