• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.09.2021

18:26

NAJDRASTIČNIJI IZLAZ JE ZATVARANJE NA DESET DANA! Doktor Kon oštro o merama protiv koronavirusa!

printscreen

Društvo

NAJDRASTIČNIJI IZLAZ JE ZATVARANJE NA DESET DANA! Doktor Kon oštro o merama protiv koronavirusa!

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon gostovao je u emisiji "Beogradska hronika" na RTS gde je govorio o trenutnoj epidemiološkoj situaciji sa koronavirusom

Kon je istakao da je rešenje ove epidemije svakako u vakcinaciji, ali i zaustavljanje antivaksera u Srbiji.

- Rešenje je svakako u vakcinaciji, tu se svi slažemo. Ne samo prva doza, isto važi i za treću koja je važna jer podiže imunitet onima koji su stariji i utiče i na kolektivni imunitet, ali je prva doza najvažnija. Važna je i vakcinacija mladih, tu smo ozbiljno zakazali. Neki slave, dokazajući kako vakcina nije potrebna, jer eto obolevaju i vackinisani. To su takve gluposti i takav bezobrazluk, da ja nemam reči. Mora se zaustaviti antivakserski pokret u Srbiji, to više nije samo razmena mišljenja, ovde se direktno utiče na to da ljudi na kraju i umiru - rekao je Kon.

On je objasnio i koja su moguća rešenja teške epidemiološke situacije.

- Najdrastičniji izlaz je zatvaranja na deset dana i sprečavanje svih kontakata. Najracionalnije je kovid propusnice pod hitno, vakcinacija zdravstvenih radnika i javnih službi pod hitno. Nema tu više dalje pregovaranje. Ova epidemija pokazuje svoje najstrašnije lice. Kockamo se sa životom i ta situacija je neprihvatljiva. Moraju se sprovoditi mere, ako se ne sprovode, one se moraju sankcionisati - zaključio je Predrag Kon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zabrinuti

pre 2 godine

Kada ce ovaj kon da zatvori sebe, za sve one dane, i lhude, koji su neosnovano dobili 14 + 14 dana karantena!!! Jedina mera koju on zna je zatvaranje. Pa zatvori se i izgubi kljuc

Kalfa

pre 2 godine

Hahah, koga briga šta kaže ovaj nebitan lik?

Mane

pre 2 godine

I ako nisam pristalica kovid propusnica,moram da priznam da je doktor Kon u pravu.Možda su ipak potrebne propusnice ali ne i one koje ograničavaju nabavku životnih potrepština.Ja lično ne želim da primim vakcinu i moj stav se nije promenio po tom pitanju ali nisam antivakser.Ne pristajem da me niko ucenjuje po pitanju mog ličnog izbora i protiv toga ću se grčevito boriti.Ipak neke mere moraju da postoje da bi se zauzdala ova pošast.

Pera pravda

pre 2 godine

Tebe doktore zatvoriti na 10. godine za zlodela koja si počinio, samo polako, tako će i biti.

NOSTRADAMUS

pre 2 godine

UKOLIKO STE PRAVOSLAVAC A NEKO POKUSA DA VAS NA SILU VAKCINISE ILI ZABRANI KRETANJE AUSVAJSOM IMATE NE PRAVO VEC OBAVEZU DA FIZICKI ODBRANITE SEBE. SAMOODBRANA JE VASA OBAVEZA PO CENU LIKVIDACIJE NEPRIJATELJA

gracanica

pre 2 godine

Uvedi i suocices se licno sa narodom. A onda ako budes imao srece preziveces. I ti konjino i oni tvoji nepismeni indijanci iz kriznog staba..jedva cekam da to uradite

Milutin

pre 2 godine

Trebalo bi predsednik da zatvori ovog lika na deset dana da se malo odmorimo od njega

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija