• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.10.2021

09:33

KRCATO! Nema više mesta u kovid bolnici u Batajnici!

Društvo

KRCATO! Nema više mesta u kovid bolnici u Batajnici!

Podeli vest

U kovid bolnici u Batajnici nalazi se više do 830 pacijenata i više nema slobodnih mesta, izjavila je direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević i istakla da više od 95 odsto pacijenata nije vakcinisano


Ona je dodala da su otvorene dodatne jedinice poluintenzivne i intenzivne nege u ovoj bolnici.


- Slobodnih mesta imamo samo onoliko koliko otpustimo bolesnika, za 15 minuta budu popunjena sva mesta koja oglasimo na grupi - rekla je Adžić Vukičević za RTS.

Ukazala je da je u bolnicu tokom prethodnog dana i noći primiljeno 80 ljudi, a za prethodnih sedam dana 485 ljudi.

- Pola bolnice su novi pacijenti za samo sedam dana - rekla je lekarka.

Ona je istakla da više od 95 odsto pacijenata nije vakcinisano, a preostalih pet je vakcinisano sa jednom ili dve doze.

- Najčešće su to vakcine koje su bile u febraru i martu i gde je trebalo u septembru i oktobru da prime treću dozu, a u međuvremenu su se razboleli - naglašava Adžić Vukičević.

Ukazala je i da se troše enormno velike količine kiseonika i ocenila da je to dokaz da se klinička slika obolelih u ovom talasu razlikuje od svih prethodnih.

- Praktično svako ko uđe u bolnicu zahteva kiseonik, to je najmanje 9-10 litara ili 12-15 litara, a imamo bolesnike i na 50-60 litara. To je ogromna potrošnja i opterećenje čitavog sistema - navela je lekarka.

Istakla je i da su među hospitalizovanima 21-ogodišnja devojka, koja je noćas primljena, kao i 26-ogodišnji mladić iz Gornjeg Milanovca i 22-ogodišnji mladić iz Beograda, dok najstariji pacijent ima 91 godinu.

- Prisutni su bolesnici svih starosnih dobi, podjednako je zastupljen ženski i muški pol. Pre mesec dana imali smo veću zastupljenost muškaraca nego žena i ono što je primetno posledih mesec dana je povećanje broja prijema jako starih ljudi - gerijatrijske populacije od 1929. do 1939. godišta - dodaje ona.

Adžić Vukičević apelovala je na građane da se vakcinišu, ocenivši da ćemo u suprotnom biti u "užasno velikom problemu".

- Po troje, četvoro članova jedne porodice leži u ovom momentu zajedno u sobi - ukazala je ona.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija