• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer

25.10.2021

13:45

KRIZNI ŠTAB TRAŽI NOVE MERE! Ovo žele da uvedu posle kovid propusnica!

Društvo

KRIZNI ŠTAB TRAŽI NOVE MERE! Ovo žele da uvedu posle kovid propusnica!

Podeli vest

Medicinski deo Kriznog štaba tražiće da sve škole u Srbiji pređu na onlajn nastavu, bar na 10 dana, i da se za to vreme poveća obuhvat vakcinacijom dece od 12 do 18 godina

Lekari u štabu zahtevaće, takođe, i da se primena kovid propusnica proširi na sve zatvorene prostore, izuzev, možda, samo prehrambenih prodavnica.

Ako propusnice ne daju efekte tražićemo rigoroznije mere!

Tokom konsultacija koje su dogovorene za danas, članovi medicinskog dela Kriznog štaba uobličiće zahteve koji će izneti pred ostatak ovog tela, koje bi kako se očekuje trebalo da zaseda do kraja sedmice.

- Trebalo bi hitno da rešavamo ovu katastrofalnu epidemiološku situaciju, po istom modelu kao druge civilizovane zemlje - rečeno je "Novostima" u medicinskom delu štaba.

-Vakcinisano je tek oko jedan odsto dece, a masovnijom imunizacijom u školskom uzrastu, počev od 12. godine, i sa samo jednom dozom vakcine postigli bismo fantastičan rezultat. To je jedini način da zaštitimo decu, koja sve češće obolevaju od kovida, pa i sa izuzetno teškom kliničkom slikom.

OVO NIGDE NA SVETU NISAM VIDEO! Kako ćeš nekoga u 10 uveče izbaciti iz kafane? KOVID PROPUSNICE BI TREBALO DA VAŽE 24 SATA!

Medicinski deo štaba, takođe, traži da se da se ograniče kontakti.

- Kovid propusnice samo u restoranima i to posle 22 sata, ne mogu da poprave situaciju onoliko koliko bi bilo nužno - navodi naš sagovornik iz Štaba. - Mi još od maja insistiramo na uvođenju kovid "pasoša", i verujemo da je svakom jasno da ovako polovično rešenje, ne može da nas dovede do cilja. Nije vreme za okupljanja, ni u 10 ujutru, ni u 22 uveče.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
laki

pre 2 godine

Ovako ni trebalo: otvoriti posebnu covid bolnicu samo za nevakcinisane a zarazene covidom i da ih lece nevakcinisani doktori. Koji doktor odbije, automatski otkaz ma kakav strucnjak bio. Dosta vise terora antivaksera.

Brutalan

pre 2 godine

Šta se tripuješ,ako si primio i dve doze čega se plašiš ,ti si zaštićen i to je svrha tako kažu.Čemu onda još doza 3,4,5,6, 7,10 koliko doza treba jado . Protivnici vakcinacije vide očigledno zlo koje je i vama pred očima, i vi za skoro 2 god.ne vidite šta se dešava i u čemu je stvar plan demijeVakciniši se do smrti to je tvoj izbor i nemoj mene i druge da štitiš kad ne umeš ni sebe .

Vera Nadic

pre 2 godine

Svaka cast za komentar! Oni koji i dalje odbijaju da se vakcinisu bez opravdanih medicinskih razloga su pokazali da su nesolidarni, samozivi i velike kukavice. Cak sta vise, takvo ponasanje je u sustini subverzivno i upravo odgovara neprijateljima naseg naroda, korona nas desetkuje, posledice bolesti ce se tek videti. Otvorite oci, i zapad i istok se vakcinise, samo ste vi "najpametniji" i cekate, samo niste svesni da je virus uporniji od vas.

milee

pre 2 godine

Realno, vi nista i nikakve mere ne donosite,samo pricate u prazno ...

Dejan

pre 2 godine

Ово је све тако конфузно и забрињавајуће. Закони се доносе у скупштини или референдумом становника једне земље. Ван сваке памети је да трговци, касирке или конобари буду некакви редари и да се петљају у медицину и процењују здравље људи. Никакви штабови који се само сликају за медије немају право одређивати људима правила по којима да живе. Наравно да се људи боје и неће те експеримент течности. Ти, који мисле да људи около треба да носе некакве бар-кодове као пси на основу тих експеримент течности, ти људи су за озбиљан псхијатријски преглед.

Kasandra

pre 2 godine

Pozdrav za krizni štab i profesora Tiodorovića ?https://m.youtube.com/watch?v=7WhqLmyaDdI

Aleksandar Veliki

pre 2 godine

Moze se uvoditi bilo sta ako se ne nadje model za brzo pracenje mutacije i proizvodnju vakcina za taj tip virusa. Ovo sad lici na vakcinaciju protiv gripa a upitanju hemoragicna grznica. Kon bi trebalo da zna koje gorivo se sipa u dobijeni auto jer sa poresno sipanim gorivom nece daleko stici. E to je isto i sa virusima.Mislim ako nije pisalo u knjigama koje je on citao.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija