• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink/Informer

27.10.2021

10:08

NA PRSTE JEDNE RUKE MOGU DA NABROJIM IMUNIZOVANE TRUDNICE! Narod treba da zna da je vakcina nešto najbolje što nauka može da pruži trenutno!

printscreen

Društvo

NA PRSTE JEDNE RUKE MOGU DA NABROJIM IMUNIZOVANE TRUDNICE! Narod treba da zna da je vakcina nešto najbolje što nauka može da pruži trenutno!

Podeli vest

Iako nijedan lek nije sto posto siguran, vakcina je trenutno nešto najbolje što medicina i nauka nude, kaže dr Milošević

Za 19 meseci, koliko traje pandemija koronavirusa, napravili smo puno autogolova, kaže za Pink dr Vanja Milošević, specijalista ginekologije i akušerstva sa klinike Narodni front.

Ističe da je pandemija nešto najteže sa čime se susreo u svojoj karijeri dugoj 30 godina, ali da je upravo krizna situacija trenutak kada se dokazuje titula doktora, titula koja ne sme i ne treba da služi samo kao natpis na vizit karti.

PUNA BOLNICA! Dr Duška Ignjatović iz KBC"Dragiša Mišović" Borimo se za život dve zaražene trudnice, imaju svega 23 i 28 godina!

Od početka pandemije registrovano je, kaže dr Milošević, 15.000 porođaja, što je impozantan broj u odnosu na okolnosti. Od 15.000 porodilja, oko 312 njih je bilo zaraženo kovidom, na sreću, većina bez teških komplikacija.

- Od tih 312 porodilja, na prste jedne ruke mogu da nabrojim vakcinisane! Narodu treba reći da je vakcina nešto najbolje što u ovom trenutku nauka i medicina mogu da pruže – kaže dr Milošević za “Novo jutro”.

Foto: printscreen

Lekarska profesija ima četiri vrste odgovornosti: krivičnu, materijalnu, disciplinsku i etičku

Na pitanje kako komentariše to što pojedini lekari savetuju svojim pacijentima da se ne vakcinišu, advokat Ana Selak kaže da svako treba da se opredeli da li će verovati populizmu ili nauci.

- Lekarska profesija ima četiri vrste odgovornosti: krivičnu, materijalnu, disciplinsku i etičku. Ne postoji profesija na svetu koja ima toliki obim odgovornosti. Stoga lekari mogu krivično da odgovaraju za ono što su, pružajući medicinsku uslugu učinili, odnosno za ono što nisu učinili – kaže Selak.

Ovo je, objašnjava, nesavesno pružanje lekarske pomoći. Odgovornost lekara u slučaju da pacijentu ne preporuči vakcinaciju, a usled toga dođe do komplikacija, je apsolutna, kaže advokatica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija