• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

07.11.2021

17:33

ŠTA ZNAČE SLABI POTRESI POSLEDNJIH DANA? NAUKA UPOZORAVA! U narednih 10 godina Srbiju može pogoditi jači zemljotres

Republički seizmološki zavod

Društvo

ŠTA ZNAČE SLABI POTRESI POSLEDNJIH DANA? NAUKA UPOZORAVA! U narednih 10 godina Srbiju može pogoditi jači zemljotres

Podeli vest

Seizmolog Slavica Radovanović izjavila je danas da se na osnovu pojačane seizmičke aktivnosti u oktobru i novembru može očekivati da će u narednih deset do 12 godina Srbiju pogoditi jači zemljotres

Radovanović je za televiziju Prva izjavila da se, što se tiče većeg broja slabijih zemljotresa koji su registrovani u prethodnom periodu, sve nastavilo posle zemljotresa kod Petrinje, koji se dogodio u decembru prošle godine, jačine 6,2 stepena po Rihteru, kada je stradalo sedam osoba.

- To svedoči o tome da su početne pretpostavke kako će se dalje razvijati seizmička aktivnost na prostoru Srbije bile tačne. (Zemljotresi) idu čitavim obodom Dinarida i obuhvaćen je prostor koji zajedno učestvuje u nekoj sizmičkoj aktivnosti. Što se nas tiče za desetak, 12 godina može da nas pogodi neki jači zemljotres - rekla je Radovanović.

Foto: Informer DN

Prema njenim rečima intenzitet tog jačeg zemljotresa zavisiće od toga šta će se dešavati u nekim delovima susednih država.

Na pitanje u kom regionu Srbije se može očekivati taj jači zemljotres, Radovanović je odgovorila da su "kandidati sva mesta u kojima mogu biti maksimalni zemljotresi".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija