• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

02.12.2021

23:34

DETALJAN SPISAK CENA Šećer, brašno, ulje i meso NE SMEJU DA BUDU SKUPLJI OD OVE CIFRE

Društvo

DETALJAN SPISAK CENA Šećer, brašno, ulje i meso NE SMEJU DA BUDU SKUPLJI OD OVE CIFRE

Podeli vest

Vlada Srbije donela je odluku da ograniči visinu cena osnovnih životnih namirnica.

Vlada Srbije donela je odluku da ograniči visinu cena osnovnih životnih namirnica: šećer kristal, brašno tip T- 400, jestivo suncokretovo ulje, svinjsko meso - but i UHT mleko (dugotrajno) sa 2,8 procenata mlečne masti, tako da one ne prelaze nivo cena na dan 15. novembar 2021.

To u praksi znači da trgovci u Srbiji u naredna dva meseca neće smeti da šećer prodaju po ceni višoj od 89, ulje po ceni od 205, a dugotrajno mleko 170 dinara.

Međutim, s obzirom na raznolikost proizvođača ovih osnovnih životnih namirnica, kao i trgovina, jedinstvena maksimalna cena neće postojati, pa će se cene ipak razlikovati i svaka trgovina će za svaki od navedenih proizvoda primenjivati cenovnik koji je važio na taj dan.

Sem što trgovci neće smeti da ih prodaju po cenama iznad maksimalnih koje su važile tog dana, ovom uredbom Vlade Srbije obavezuju se i proizvođači i to da ne smeju da isporučuju proizvode iz ovih pet grupa u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci.

Odlukom Vlade Srbije, koja će biti primenjivana u trajanju od 60 dana, dakle do kraja januara 2022. godine, predviđene su i visoke kazne i to novčane u iznosu od 100.000 do 2.000.000 dinara, kao i zabrana vršenja delatnosti u trajanju od šest meseci do jedne godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 2 godine

Pa i te ogranicene cene su previsoke. A gorivo? Sve skuplje i skuplje.

Predragm

pre 2 godine

Ulje koje je bilo 120-140 din sada 205 dinara. Pa to je poskupljenje od 50%. Ves masina candy 36000 a sada 45000. U Beogradu prosek plata 800e pa nek plate ta poskupljenja imaju para.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija