• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.12.2021

12:58

OVOGA SU SE UPLAŠILI VIŠE NEGO BILO ČEGA! One će sutra da obeleže nasilnike /FOTO/

Informer

Društvo

OVOGA SU SE UPLAŠILI VIŠE NEGO BILO ČEGA! One će sutra da obeleže nasilnike /FOTO/

Podeli vest

NVO Lila revolucija pozvala je danas građanke Srbije da sutra od 13 časova, obučene u ljubičastu garderobu, "naoružane" kanticama ljubičaste boje, izađu na puteve i mostove, i obeleže sve automobile koji učestvuju u blokadama i maltretiranju građana Srbije

- Naoružajte se osmehom, strpljenjem i lila farbom! Tufnicama protiv bahatih batinaša i onih koji blokiraju puteve - piše u pismu ženske NVO Lila revolucija.

Foto: Informer

Nvo Lila

One su podelile i oznake koje ce biti korištene na društvenim mrežama za poziv građankama!

Sudeći po komentarima ali i tekstovima u tajkunskim medijima, opozicija koja najavljuje proteste, opasno se uplašila žena u ljubičastom, pa se pozivaju  na Autonomni ženski centar i "upozoravaju" da je nedopustivo preuzimanje termina "lila revolucija" i ljubičaste boje koji su simbol ženskog pokreta i organizovanja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa Filipovic

pre 2 godine

Kapa dole onom, ko je ovo smislio! Pa sada, neka krenu Cuta, Djilas & Rokfeler na devojke u lila odeci! Bas da ih vidimo. Bice veselo sutra!

Bux

pre 2 godine

Nemo da sedis na ladan beton u tu kratku lila aljinu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija