• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

06.12.2021

21:37

OMIKRON POTVRĐEN KOD DVA UČENIKA, KOMPLETNA ŠKOLA MORA U KARANTIN! Roditelji, braća i sestre učenika biće testirani! SRBIJO, PAŽNJA - OVO NIJE NIMALO NAIVNO!

Društvo

OMIKRON POTVRĐEN KOD DVA UČENIKA, KOMPLETNA ŠKOLA MORA U KARANTIN! Roditelji, braća i sestre učenika biće testirani! SRBIJO, PAŽNJA - OVO NIJE NIMALO NAIVNO!

Podeli vest

Dva slučaja omikron soja otkrivena su u kampusu međunarodne škole u Ženevi. Kantonalne medicinske službe donele odluku odluku da se uvede desetodnevni karantin za sve učenike i profesore. Očekuje se da omikron do kraja meseca dođe u Srbiju

Oba slučaja povezana su sa porodicom koja je bila u kontaktu sa osobom koja je bila zaražena omikronom i koja se nedavno vratila iz Južne Afrike.

Osim karantina, svi učenici će morati da urade PCR test, a svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim učenicima moraće da prođu kroz detaljne provere.

- Roditelji, braća i sestre učenika takođe moraju da budu testirani na prisustvo novog soja što pre - saopštile su vlasti, prenosi Svis info.

Do sada je registrovano nekoliko slučaja omikrona u Švajcarskoj, a ova dva su prva u Ženevi.

- Ova informacija zahteva od nas da danas, kao princip predostrožnosti odlučimo o snažnim merama - saopštile su vlasti u Ženevi.

Omikron, novi soj korona virusa je, maltene, okružio Srbiju sa svih strana, ali u našoj zemlji još nije dijagnostikovan.

SARAJEVO PENI, ZAPAD NE ZNA ŠTA DA RADI! SRPSKA PRAVI SVOJU OBAVEŠTAJNU SLUŽBU, NE SAMO VOJSKU! Ovo je šah-mat...

Prof. dr Tanja Jovanović, virusolog sa Medicinskog fakulteta u Beogradu, kaže da dok se ne potvrdi prisustvo virusa ne moćegovoriti  da ga ima ili da ga nema. 

- Čekamo i pokušavamo da ga dokažemo - rekla je za Telegraf.rs prof. dr Tanja Jovanović i dodala da kod nas nije dijagnostikovan ni delta plus soj.

(VIDEO) OVO JE GORE OD NAJSTRAŠNIJE NOĆNE MORE! AMERI I ZAPAD SU NASAMARENI, mislili su da Moskva osvaja Arktik iz vojnih razloga, kad ono...

Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, poručuje da se očekuje da omikron do kraja meseca dođe u Srbiju.

Foto: Tanjug

- Ljudi iz dijaspore svakako će doći, situacija će biti dinamična i doneće omikron, koji svakako postoji već u EU i SAD i zahvatio je 40-ak zemalja već sada. Očekivano je da će "omikron" do kraja meseca doći u Srbiju - jasan je Kon.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija