• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti online

12.12.2021

20:25

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U IVANJIČKOJ OPŠTINI! U planinskom delu na Javoru, Goliji i Mučnju nema struje od prošle noći!

Tanjug/Tara Radovanović

Društvo

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U IVANJIČKOJ OPŠTINI! U planinskom delu na Javoru, Goliji i Mučnju nema struje od prošle noći!

Podeli vest

I dalje je teška situacija u ivanjičkoj opštini, gde je proglašena vanredna situacija. U planinskom delu na Javoru, Goliji i Mučnju nema struje od prošle noći, kada su počele padavine

Struje jedino ima u varošici Ivanjica. Ekipe su na terenu, ali su vremenski uslovi teški - mokar i težak sneg.

Mnogo provodnika je otkinuto i stubovi su slomljeni, prenosi RTS.  U planinskom delu sneg je viši od pola metra, a tokom dana napadalo je više od 30 centimetara novog snega.

Putevi se čiste po prioritetima, a neprohodan je jedino putni pravac Odvraćenica-Preko Brdo, gde su svake zime veliki smetovi i otežano kretanje.

Na području Čačka, svi dalekovodi su popravljeni. U 18 časova puštena je električna energija na području Ovčara, Kablara, Ježevice, Donje i Gornje Trepče.

Zbog popravke trafostanica na Ovčaru struju su dobila i sela u lučanskoj opštini Markovica, Negrišori, Rtari i Dučalovići.

Prema podacima čačanske elktrodistribucije, još ima kvarova na niskonaponskoj mreži koji će se otkloniti sutra pre podne. Tokom popodneva, više od pet hiljada potrošača je dobilo struju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija