• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.12.2021

08:00

Idea Buddy! Iva Žunić - Drugar za ideje!

Jelena Todorović

Društvo

Idea Buddy! Iva Žunić - Drugar za ideje!

Podeli vest

Razmišljajući o tome kako da krenu sa razvojem poslovnih ideja, Iva Žunić i njen suprug nisu uspevali da nađu aplikaciju koja bi im u tome pomogla na pravi način. Odlučili su da urade upravo to – naprave didgitalni alat koji će nam pomoći da svoje zamisli konceptualizuju u realan biznis model za klijente i investitore. Tako je nastao preduzetnički projekat Idea Buddy

„Aplikacija je zamišljena tako da korisniku pomogne od starta, od ideje, pa sve do otvaranja preduzeća“, govori. „Sve prepreke ili pitanja koje smo imali kao novopečeni preduzetnici, gledali smo da uključimo u Idea Buddy i tako pomognemo svima koji kreću tim putem, dodaje.

Idea Buddy je koristan svakom ko nije imao nikakava isksustva u poznavanju tržišnih prilika i ekonomiji. Ivin cilj bio je da celu stvar učini zanimljivom. Da korisnik do rešenja dođe na zabavan i edukativan način.

„Platforma je interaktivna kako ljudi ne bi izgubili preduzetnički žar i energiju“.

Preduzetništvo vidi kao jedan rizičan i nikad dosadan put, ali najpre kao put učenja.Dosta toga se dešava u hodu, ali je mnogo lep osećaj kada shvatiš da je sve moguće, da si savladao zadatke koji su se pojavili. Tipa, uspeo si da izmontiraš kratak video za ponudu invenstitoru“, opisuje.

Proces učenja za vreme preduzetničkog angažmana je to što nam daje samopouzdanje i osećaj da ćemo izgurati. Pored toga, Iva i njen suprug za svoju ideju dobili su pomoć od Fonda za inovacionu delatnost.

„Kada razvijate aplikaciju, dosta ulaganje ima i pre nego što sam biznis počne. Takođe, prihode ulažemo u dalji razvoj, tvrdi.

Na kraju dana, zadovoljni korisnici su ono što je hrabri. IdeaBuddy je nedavno predstavljen na Gitex sajmu u Dubaiju, gde je bio prisutan veliki broj investitora.

Verujem da će nam potencijalna investicija omogućiti da projekat podignemo na još viši nivo“, zaključuje mlada preduzetnica.

Ministar  zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Nenad Popović istakao je da je razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije.

Foto: Marko Đoković

Nenad Popović

- Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga, nastavićemo sa podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo - izjavio je ministr Popović


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija