• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

16.01.2022

18:27

DO 16 ČASOVA VIŠE OD 700.000 MLADIH SE PRIJAVILO ZA 100 EVRA! Evo kada je planirana isplata novca!

Društvo

DO 16 ČASOVA VIŠE OD 700.000 MLADIH SE PRIJAVILO ZA 100 EVRA! Evo kada je planirana isplata novca!

Podeli vest

Od subote u ponoć, kada je počela prijava za isplatu jednokratne državne u iznosu od 100 evra, do juče u 16 časova registrovano je 727.359 prijava mladih od 16 do 29 godina koji imaju pravo na ovu pomoć, potvrđeno je Kuriru iz Ministarstva finansija

Prijava za isplatu ove pomoći mladima trajaće do 30. januara, a isplata, kako je ranije najavljeno, počinje od 1. februara.

Prijava se, podsetimo, obavlja elektronski, preko portala Uprave za trezor, a proces je jednostavan. Mladima je potreban samo broj lične karte, JMBG i iz padajućeg menija biraju banku u kojoj žele da im se uplati taj novac. Ako nemaju račun u banci, biraju samo banku, a država će za njih otvoriti namenski račun u toj banci. Kad država isplati 100 evra, vlasnik namenskog računa s ličnom kartom podiže taj novac.

Foto: printscreen

Siniša Mali

Ministar finansija Siniša Mali ranije je pozvao sve mlade od 16 do 29 godina da se prijave i da iskoriste ovu mogućnost koju im država pruža.

- Očekujem da ćemo 1, 2. i 3. februara isplatiti sve koji se budu prijavili za 100 evra, a prema podacima, reč je o milion naših sugrađana, koje pozivam da se prijave i da iskoriste ovu mogućnost koju im država pruža - rekao je on ranije za RTS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POLA MILIONA MLADIH SE PRIJAVILO ZA 100 EVRA
Društvo

POLA MILIONA MLADIH SE PRIJAVILO ZA 100 EVRA

Više od pola miliona mladih se prijavilo za novčanu pomoć od 100 evra, za prvih 18 sati od početka prijave, što je otprilike polovina građana koji na to imaju pravo, saopštio je večeras ministar finansija Siniša Mali.

15.01.2022

19:15

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija