• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D. - K. M.

01.02.2022

09:51

PAPRENO SKUPO! Turističke agencije digle cene aranžmana! POGLEDAJTE KOLIKO ĆETE MORATI DA PLATITE LETOVANJE!

Pixabay

Društvo

PAPRENO SKUPO! Turističke agencije digle cene aranžmana! POGLEDAJTE KOLIKO ĆETE MORATI DA PLATITE LETOVANJE!

Podeli vest

Najviše poskupeli aranžmani za Egipat i Tursku, za Grčku najmanje. Na cene uticalo i poskupljenje goriva za avione

Turistički aranžmani za letovanja u Egiptu, Turskoj i Grčkoj ove godine biće skuplji za čak 20 odsto u odnosu na prošlu sezonu!

Ubedljivo najveći "skok" cena je u Egiptu. Sedam noći u hotelu sa četiri zvezdice prošle godine moglo je da se nađe i za 700 evra, a sada ćete za potpuno istu uslugu u istom tom hotelu morati da platite čak 900 evra po osobi. Poskupeće i omiljena destinacija Srba - Grčka, ali na sreću ne tako drastično. Cene hotelskog smeštaja ovog leta biće skuplje za 15 odsto, a privatnog samo pet odsto.

Željni mora

U većini zemalja u svetu počelo je popuštanje epidemioloških mera, pa su turisti počeli da rezervišu letovanja. Što je veća potražnja, to su i više cene!

Aleksandar Seničić 

 

Cene letovanja:

Destinacija usluga cena iz 2021. nova cena
Hurgada, Egipat hotel, ol-inkluziv, 7 noći 700 950
Alanja, Turska hotel, polupansion, 7 noći 590 645
Rodos, Grčka hotel, polupansion, 10 noći 680 799
Polihrono, Grčka apartman, samo smeštaj, 10 noći 259 273
* cene su izražene u evrima po osobi

Rana rezervacija

Turističke agencije u Srbiji već su izbacile prve ponude za letovanja, a uprkos popustima koje nude, građani su odmah primetili da su najatraktivnije destinacije drastično poskupele u odnosu na prethodnu godinu.

"Dosta je skuplje. Ono što je prošle godine bilo 600 evra, sad je 850. Razumem da je sve poskupelo, ali za mene, ženu i decu to je poskupljenje od 1.000 evra", "Cene su ove godine dosta više nego prošle godine", "Poskupeli su aranžmani i za Tursku i Grčku, neverovatan skok cena", samo su neki od komentara nezadovoljnih građana objavljenih na društvenim mrežama. 

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić kaže za Informer da će cene aranžmana ovog leta biti više i do 20 odsto u odnosu na prošlu godinu jer je interesovanje putnika već sada veliko, što turistički radnici vide kao šansu za dobru zaradu.

- U većini zemalja u svetu počelo je popuštanje epidemioloških mera, pa su turisti počeli da rezervišu letovanja. Što je veća potražnja, to su i više cene. Kako sada stoje stvari, najveće povećanje cene aranžmana su za putovanja u Egipat, od 12 do 20 odsto, a pojedini hoteli su cene usluga podigli za čak 25 odsto. Što se tiče Grčke, putnici će smeštaj u apartmanima plaćati za pet odsto više, dok u hotelima i za 15 odsto - priča Seničić.

Bolja usluga

Mnogi hoteli u Egiptu su u prethodnom periodu obnovljeni i podigli su kvalitet usluge koju nude gostima, pa su dali sebi za pravo da podignu i cene

"Big blu"

On dodaje da će cene aranžmana za putovanja u Tursku biti više u odnosu na prošlu godinu, ali da razlog nisu cenovnici u hotelima.

- Avio-prevoz će sigurno biti skuplji, jer je "skočila" cena goriva. Svakako savet putnicima je da sačekaju sredinu februara, kada će sve agencije da objave svoje ponude, i da tada odaberu ono što je najbolje za njihov džep - kaže Seničić. 

 

Vakcinisani ne treba da brinu

Seničić kaže da vakcinisani građani mogu slobodno da uplate letovanje, jer za njih neće biti nikakvih restrikcija.
- Oni građani koji su vakcinisani i imaju zeleni sertifikat svakako neće imati problem da putuju tokom leta i mogu mirno da odaberu svoj aranžman u februaru, jer su najpovoljnije cene u ranom bukingu. Za one koji nisu vakcinisani situacija je i dalje neizvesna kada su putovanja u pitanju - rekao je on.

Foto: Pixabay

Turska

 

Turska najtraženija

U agenciji "Big blu" potvrdili su nam da su cene hotela u Egiptu ove sezone "skočile", ali i istakli da ko sada rezerviše letovanje, uštedeće dosta novca.

- Mnogi hoteli u Egiptu su u prethodnom periodu obnovljeni i podigli su kvalitet usluge koju nude gostima, pa su dali sebi za pravo da podignu i cene. Koliko je povećanje zavisi od hotela do hotela, ali u proseku od pet do 15 odsto. Treba napomenuti da ima i hotela koji su zadržali prošlogodišnje cene. Ipak, rane rezervacije su počele, a popusti su veliki. Tako da ko sada rezerviše letovanje, uz popuste koje nudimo, platiće ga isto kao prošle godine - kažu oni i dodaju:

- Za Tursku i ove godine vlada velika navala. Rezervacije su već počele, ljudi non-stop zovu, raspituju se, a kada čuju koliki su popusti, odmah i rezervišu letovanje. Velika je potražnja i za egejskom i za antalijskom obalom. Cene u Turskoj su takođe podignute, ali minimalno. Ista je situacija i sa Grčkom.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija