• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.02.2022

09:14

ZDRAVA HRANA NE MORA UVEK DA BUDE ORGANSKA! Ministar Nedimović objasnio kako da razlikujete ovakve proizvode

Društvo

ZDRAVA HRANA NE MORA UVEK DA BUDE ORGANSKA! Ministar Nedimović objasnio kako da razlikujete ovakve proizvode

Podeli vest

Najveći rast u bilo kom sektoru proizvodnje ima organska proizvodnja, što se tiče izvoza u 2021. godini

Ministra Branislav Nedimović istakao je da će budžet za subvencije za organsku proizvodnju za ovu godinu biti 380 miliona što je najveća cifra do sada opredeljena za tu vrstu proizvodnje i dodao da je to je način da iskoristimo potencijal koji imamo jer je organska proizvodnja svetla budućnost domaćeg agrara.

Foto: Tanjug

Branislav Nedimović

Rast organske proizvodnje

- Ako vam kažem da je pre 5-6 godina bilo svega 12 hiljada hektara pod organskom proizvodnjom, a sada je čak 20 hiljada hektara. Onda pretpostavljam da je to rezultat i povećavanjem značaja organske proizvodnje, boljih cena, a sa treće strane i podrške koje dobijaju od strane države, jer najveći rast u bilo kom sektoru proizvodnje ima organska proizvodnja, što se tiče izvoza u 2021. godini - kazao je Nedimović u Jutarnjem programu na Kurir televiziji.

Ministar je naglasio da ne sumnjivo šta i najviše ide od organske proizvodnje je voće i povrće.

Takođe je dodao da zdrava hrana ne mora uvek da bude organska i potom otkrio zašto.

- Zdrava hrana i organska hrana ne mora uvek da bude isto. Organska hrana ima ono što bi rekli "ćagu" države da je to stvarno od sertifikovanih kuća,uzgajano, ubrano, upakovano u skladu sa standardima koje postoje u svetu. Vrlo često po ovim prodavnicama zdrave hrane vidite nešto na čumu piše zdravo, ali to nije organsko - rekao je Nedimović.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija