• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Nportal

09.02.2022

23:25

NASTAVNIK SUSPENDOVAN ZBOG "SRPČIĆI MOJI"! Deca stala u odbranu: Kome smeta što smo Srbi, nismo valjda vanzemaljci u sopstvenoj zemlji?!

Printscreen

Društvo

NASTAVNIK SUSPENDOVAN ZBOG "SRPČIĆI MOJI"! Deca stala u odbranu: Kome smeta što smo Srbi, nismo valjda vanzemaljci u sopstvenoj zemlji?!

Podeli vest

Nastavnik hemije Miloš Stojnić iz novosadske OŠ "Branko Radičević" suspendovan je zbog sporne objave na društvenoj mreži Instagram

On se slikao sa đacima srpske nacionalnosti kojima je, kako je navedeno u prvobitno objavljenoj vesti, sugerisao da podignu tri prsta. Tu fotografiju je potom podelio na Instagramu uz natpis "Srpčići moji".

To je izazvalo reakcije kako pojedinih roditelja tako i javnosti na društvenim mrežama. Direktorka pomenute škole suspendovala je nastavnika Stojnića i pokrenula disciplinski postupak. Takođe, oglasilo se i Ministarstvo prosvete koje je osudilo ovaj postupak nastavnika i istaklo da će ga sankcionisati. 

Nakon objavljene informacije o profesoru, čija deca pohađaju navedenu školu su kontaktirali medije da iznesu i drugu stranu priče.

Roditelj devojčice koja pohađa OŠ "Branko Radičević" je ispričao kako su deca pokrenula peticiju da se zaštiti Srojnić koga nazivaju - "omiljenim nastavnikom". Takođe, sva deca sa sporne fotografije su po njegovim saznanjima potpisala izjavu sa dve stavke u kojima se kaže:

  • hteli smo zajedničku sliku sa nastavnikom hemije
  • u mojoj grupi niko se nije osećao loše

- Moja ćerka ide u istu školu i on im je tamo omiljeni nastavnik i deca su pokrenula peticiju da ga zaštite od tvrdnje samo jedne "uznemirene" majke da ih je on navodno naterao - navodi jedan roditelj.

On dodaje i kako deca ističu da ih niko nije naterao i čude se šta je sporno u komentaru "Srpčići moji", postavljajući ironično pitanje "nismo valjda vanzemaljci u sopstvenoj zemlji". 

- Inače deca su sjajna. Setili su se da su na početku godine potpisali saglasnost da smeju da se fotografišu i da ih nastavnici fotografišu ako je to u interesu škole i školskih aktivnosti - ističe čitalac "Nportala" koji  je zamolio da mu ne objavljuju ime.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 2 godine

jebem vam svima mater izdajnocku dokle cete biti picke vise jebo vam ja mater i vama i svima takvima ,da vi suspendujete profesora zbog te izjave ustse nas kolju siptari proganjaju ova stoka bombarduje a vas je stid sto je covek rekao Srpcici moji ,da Bog da vam se seme zatrlo jebem ti drzavu ovakvu usranu

Milojko

pre 2 godine

Gospode Bože, zar u zemlji Srbiji da se ne smije reći da si Srbin ?! Pa gdje su sad naši Srbi i Srpčići iz cijele Srbije i Srpske da se oglase?

ratko

pre 2 godine

MA BRAVO NASTAVNICE TISI U OVOJ USRANOJ DRZAVI PUNOJ IZDAJNIKA KAO I TO PROSVETNO VECEDIGNITE PROTIV TIH MAJMUNA HALABUKU,JESR IMA NEKO KO CE GA BRANITI STOKO JEDNA IZDAJNICKA

Aco

pre 2 godine

Boze jesmo stoka.Pa hrvati uce skolrce a to smo vidjeli naTV i novinama za dom s...ni a mi glumimo idiote????

Objavite ako vam Vucic dozvoli

pre 2 godine

Tako su i u nacistickoj Njemackoj mali njemcici dizali ruke desnice sa svojim profesorima,bili u svojoj zemlji Njemci,a ne vanzemaljci valjda,a onda su nakon toga ostali koji nisu na slikama nosili bele trakice na rukama.. Kad shvatite sta je u svemu tome pogresno,onda ima buducnosti za Srbiju u kojoj svakog dana buja fasizam(od prosvjeda i vrjedjanja vaterpolo trenera,do izdvajanja u skoli tko je Srpcic)..

Pera

pre 2 godine

Aj da vidim Ruzicu .. komunjarsko kopile .. da kaznis coveka sto je Srbin .. pa jebo bi ti i majku i oca ..

Sta te briga

pre 2 godine

Bitno da za ovo proganjaju nastavnika koji očigledno radi sve najbolje sa tom decom a sto je onih drugih, koje za decu boli uvo, to ih zabole uvo jer to niko javno ne vidi. I tako nafrakane frajle, koje u skolu dolaze samo da bi prosetale novi kompletic, koji kosta vise od njihove tri plate, nastavljau da unistavaju narastaje. Cast izuzecima.

vojislav

pre 2 godine

coveku koji je svoju decu nazvao srpcicima zabranicete da radi to je velika sramota ,dok vi nekaznjavate tudju nacionalnos koja zivi u srbiji i vredja srpski narod,severinu placate strobalno i niko joj ne zabranjuje da to i dalje radi,sramota

Progress

pre 2 godine

Sigurno je prijatno biti ne-srbin u ovom razredu. Baš se onda čovek oseća uključen u grupu.

Rade R

pre 2 godine

Da nije ta "uznemirena" majka Nenad Čanak?! U vreme SFRJ, najblaže rečeno, nije bilo poželjno da Srbi kažu da su Srbi! Bilo je sasvim normalno, čak i poželjno, da se Srbin iz Crne Gore izjašnjava kao Crnogorac, Srbin iz hrvatske Hrvat, Srbin iz Bosne Bosanac, u Sloveniji su Srbe zvali Bosanac i tako dalje, a da ne pričamo o tome da su svi drugi, koji nisu Srbi, apsolutno trebali, mogli i bilo poželjno da naglase da su to nešto drugo! Sada kada konačno živimo u SRBIJI mi opet ne smemo da kažemo da smo to što jesmo, SRBI! Opet isti razlozi, da nebi povredili neka osećanja tih "drugih" naroda, da ih nebi "uznemirili" i ostale gluposti! Dokle više!? Pa ovo smo mi Srbi sami sebi nametnuli, odnosno ovi "Srbi" poput gore navedenog "gospodina" komunjare, boljševici! Ne mislim da je on lično, mislim na tu ideologiju, na taj način razmišljanja, na sve one poput njega, a ima ih još, koji su spremni, zbog svojih ličnih interesa, da se dodvoravaju svima živima, da pljuju po svom narodu! Naravno da svi treba da dignemo glas da zaštitim ovog nastavnika! Dosta je bilo da mi Srbi, u svojoj zemlji, treba da se zavlačimo u mišije rupe, da nas nema! Bravo SRPČIĆI NAŠI!

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija