• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2022

15:51

SVE JE SPREMNO ZA PROSLAVU DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE 15. FEBRUARA NA EXPO 2020 DUBAI

printscreen

Društvo

SVE JE SPREMNO ZA PROSLAVU DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE 15. FEBRUARA NA EXPO 2020 DUBAI

Podeli vest

Posetiocima iz celog sveta predstaviće se Ansambl „Kolo", Gudačka reprezentacija mladih Stefana Milenkovića, maestro Petar Marić, ali i brojni drugi učesnici bogatog kulturnog i poslovnog programa

Kruna svih aktivnosti Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju biće obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije - 15. februara, koji će biti obeležen bogatim kulturno umetničkim i poslovnim programom, koji imaju za cilj da na najbolji način predstave ekonomske, tehnološke, inovacione, investicione i turističke potencijale naše zemlje.

Foto: Promo

Paviljon Srbije

Dosadašnji rezultati nastupa Srbije na Svetskoj izložbi odavno su premašili prvobitna očekivanja, ističe Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam i zamenica generalne komesarke Srbije za EXPO 2020 Dubai.

Foto: Promo

Ana Ilic, Visa savetnica predsednice Vlade RS i zamenica generalne komesarke Srbije na Expo 2020 

 - Srbija je već postigla impresivne rezultate, budući da je Paviljon Srbije do sada posetilo više od 700.000 posetilaca iz celog sveta. U okviru poslovnog programa koji sprovode Vlada Republike Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Razvojnom agencijom Srbije do sada se predstavilo više od 1.000 naših privrednika, koji su ostvarili više od 6.000 poslovnih kontakata sa potencijalnim partnerima. Ponosna sam što smo uspeli da razbijemo mit da jedna "mala" država poput Srbije, ne može da parira velikim zemljama i što smo se celom svetu predstavili kao moderna, kreativna i inovativna zemlja. I te kako imamo čime da se ponosimo,  a Nacionalni dan Srbije na Ekspou - 15. februar, predstavljaće krunu celog našeg nastupa u Dubaiju - kaže Ilić.

 

Foto: Promo

Petar Marić


U tom maniru, kako kaže, Srbija će proslaviti i svoj Nacionalni dan na Svetskoj izložbi koji se održava 15. februara - baš na Dan Državnosti Republike Srbije. Za tu priliku pripremljen je bogat kulturno umetnički program, koji će pratiti posetioci Expoa iz celog sveta - Ansambl "Kolo" predstaviće kulturno i tradicionalno bogatstvo Srbije kroz različite plesove i nošnje iz svih krajeva naše zemlje, dok će svoj premijeran nastup na najvećem globalnom događaju na svetu imati Gudačka reprezentacija mladih, koja nastupa pod umetničkim vođstvom Stefana Milenkovića, čiji program je posebno osmišljen za Dan državnosti Srbije.

Foto: Promo

Ansambl "Kolo"

U večernjem delu programa, koji se iz impozantne Al Wasl kupole seli na Paviljon Srbije, gosti sa svih kontinenata uživaće u dinamičnim zvucima maestra Petra Marića, osmostrukog prvaka sveta na električnoj harmonici i koncert filmske muzike „Balkan Film Akustik", koji izvode glumica Jelena Gavrilović i Aleksandra Marković.

Foto: Promo

Stefan Milenković sa Gudačkom reprezentacijom Srbije

Poseban segment Nacionalnog dana čini i specijalno pripremljena biznis konferencija „Serbia Country Business Briefing", u čijem fokusu su investicioni potencijali Agri-Food sektora (hrana) i High tech (visoke tehnologije), Bio tech i ICT. "Serbia Country Business Briefing" predstaviće najvažnije segmente srpske privrede u kojima postoji veliki potencijal za privlačenje novih investicija i realizaciju novih projekata, a to su prehrambena industrija i savremene tehnologije.

Foto: Promo

Jelena Gavrilović

Svetska izložba - Expo 2020 Dubai, prva koja se održava u arapskom svetu, traje od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a na njoj učestvuje više od 190 zemalja iz celog sveta. Srbija se na Svetskoj izložbi predstavlja pod modernim brendom nacionalne platforme Srbije stvara, a tema nastupa glasi - "Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Carica Sveta

pre 2 godine

Bravo i ogromna podrška! SRBIJA STVARA!

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!
Crvena zvezda

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!

- Od tog finala sa Zvezdom i osvajanja Kupa šampiona nijedanput više nisam otišao u Bari, a voleo bih da prošetam do stadiona „Sveti Nikola“, pogledam neku utakmicu, zašto da ne, i evociram prelepe uspomene koje nosim iz tog italijanskog grada. Ukoliko mi se u skorije vreme ukaže prilika svakako ću to da uradim – priča za Informer Slobodan Marović, član legendarne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine protiv Olimpika iz Marselja pokorila Evropu i otkriva šta mu je sve u tim poslednjim trenucima finala prolazilo kroz glavu, šta mu se dogodilo na dočeku u Beogradu.

30.04.2024

14:00

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija