• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.04.2022

13:11

OVO SU NOVE CENE GORIVA U SRBIJI!

Tanjug

Društvo

OVO SU NOVE CENE GORIVA U SRBIJI!

Podeli vest

Danas su objavljene aktuelne cene goriva u Srbiji, koje važe od 8. aprila (od 15 časova) do 15. aprila (do 15 časova) tekuće godine

EVRO DIZEL sada košta 196,40 dinara za jedan litar, a EVRO PREMIJUM BMB 95 - 174,20 dinara za litar.

U odnosu na prethodnih sedam dana, cena dizela je niža za 0,6 dinara a benzina za 0,8 dinara po litru.

Prethodno je evrodizel koštao 197 dinara za litar, dok je cena litra BMB 95 bila 175 dinara.


Vlada Srbije je juče donela novu Uredbu o ograničenju cena pojedinih vrsta derivata koja je istovetna prethodnoj i važiće do 30. aprila.

Foto: Pixabay

Vlada Srbije je pre više od mesec dana donela Uredbu kojom su uspostavljene nove cene goriva na pumpama. U međuvremenu, Uredba je 7. aprila produžena, a ograničene cene goriva ostaju do kraja meseca.

"Na jučerašnjoj sednici Vlade Republike Srbije usvojen je predlog o Uredbi o izmenama i dopunama Uredbe o ograničenju visine cene naftnih derivata. Novom Uredbom predviđeno je da postojeća Uredba o ograničenju visine cene naftnih derivata traje do 30 aprila 2022. godine", navodi se na sajtu Ministarstva trgovine.

Prosečne veleprodajne cene derivata EVRO DIZEL i EVRO PREMIJUM BMB 95 na teritoriji Republike Srbije obračunava Ministarstvo rudarstva i energetike, svakog petka, i potom dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, do prestanka važenja ove uredbe. Najviše maloprodajne cene derivata EVRO DIZEL i EVRO PREMIJUM BMB 95 utvrđuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, takođe svakog petka i objavljuje na zvaničnoj internet stranici.

U skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, objavilo je Ministarstvo trgovine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Prevareni potrošač

pre 2 godine

Petak 08.04.2022. Vreme: 16:40 Benzinska stanica NIS "Plinara Pančevo" Stanem da sipam gorivo ali na žalost nisam obratio pažnju pre nego što je radnik krenuo da mi sipa BMB95 u rezervoar nego tek kada je trebalo da platim - BMB95 benzin i dalje prodaju po 175,00 RSD ... Pitam radnika MILAN TRKULJA, koji se predstavlja kao šef smene, zašto cena goriva nije promenjena a on mi kaže: Istakali smo gas pa nismo imali vremena da promenimo cenu !!! Lopovi će verovatno do sutra da drže staru cenu i pljačkaju građane. Naravno, inspekcije ni od korova niti se javljaju na telefon tako da nema kome da se žalim. Novinari ajde bar vi malo prodrmajte tu gospodu?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija