• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

12.04.2022

11:52

PENZIONERI, ISKORISTITE PRAVO NA BANJU! Evo šta je sve potrebno za besplatnu rehabilitaciju

Društvo

PENZIONERI, ISKORISTITE PRAVO NA BANJU! Evo šta je sve potrebno za besplatnu rehabilitaciju

Podeli vest

Penzioneri čija primanja nisu veća od 30.978 dinara mogu do 21. aprila da se jave na konkurs za besplatnu rehabilitaciju koji je objavio Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

Pravo da konkurišu imaju penzioneri iz sve tri kategorije - starosni, porodični i invalidski, pod uslovom da nemaju druga lična primanja osim penzije i da prethodne dve godine nisu išli na rehabilitaciju u banju o trošku Fonda PIO.

Pravo na besplatan odmor imaju i penzioneri koji primaju srazmerne, odnosno delimično domaće, a delimično strane penzije, pod uslovom da te dve penzije kada se saberu nisu veće od 30.978 dinara.

Gde se prijaviti i koju dokumentaciju spremiti

Obrazac prijave može da se uzme u udruženjima penzionera prema mestu prebivališta ili filijalama Fonda PIO.

Treba se prijaviti u udruženjima i filijalama za šta je neophodno da dostave ček od penzije, korisnici inostranih penzija izveštaj iz banke, kao i medicinsku dokumentaciju.

Foto: Tanujug

Na odmor će biti poslato 1.300 penzionera više nego prošle godine

Fond PIO će 21. dana od dana kada se oglas zatvori objaviti preliminarnu rang listu koju će penzioneri moći da vide na oglasnim tablama u udruženjima penzionera ili u filijalama PIO fonda. Oni koji se nađu ispod crte, a smatraju da su oštećeni moći će u roku od pet radnih dana da upute prigovor.

Za rehabilitaciju penzionera ove godine je izdvojeno 552 miliona dinara, a na odmor će biti poslato 1.300 penzionera više nego prošle godine.

Fond PIO pokriva putne troškove od mesta prebivališta do banje i nazad, pun pansion za 10 dana koliko oporavak traje, smeštaj, lekarski pregled, laboratoriju, EKG, sve što je potrebno, razgovor sa lekarom koji propisuje tri terapije koje korisnik mora da dobije u zavisnosti od zdravstvenog stanja.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17